Warming-up Jack’s League: Blok: ,,Kozakken Boys beter dan ranglijst aangeeft”

Scheveningen kwam vorig weekend niet in actie vanwege coronagevallen. Zaterdag wacht de formatie van trainer John Blok (foto) de moeilijke uitwedstrijd tegen Kozakken Boys, dat dit seizoen ook nog niet geweldig draait en zelfs lager op de ranglijst staat dan Scheveningen.

Tekst: Ton Beije

,,Dat we vorige week niet konden spelen was balen”, zegt John Blok. ,,Na de winst op IJsselmeervogels hadden we graag gepeeld. Donderdag hebben we in verband met besmettingsgevaar moeten besluiten een paar dagen niet bij elkaar te komen. Gelukkig heeft het gewerkt en hebben we tot nu toe geen nieuwe gevallen. We hebben deze week dan ook goed kunnen trainen, al hebben we natuurlijk niet iedereen aan boord gehad.”

Geen voetbal, zou gunstig kunnen zijn voor de geblesseerde spelers. Blok: ,,Normaal gesproken wel, maar dat gaat eigenlijk voor ons nu niet op. Kevin Gomez Nieto en Lex Immers zijn er voorlopig nog uit en verder hadden we ook vorige week bijna iedereen weer met de groep meetrainen. We misten juist nu weer spelers, die nog niet mee mochten trainen.”

Lastig

Kozakken Boys is wel in actie gekomen en staat nu drie punten achter op Scheveningen. Toch wordt het geen gemakkelijke opgave in Werkendam. ,,Kozakken Boys uit is voor iedereen altijd lastig en is gewoon een zware opgave”, kijkt Blok vooruit. ,,Ze spelen de laatste weken  goed, maar het zit ze ook niet mee.” Met Kozakken Boys en FC Volendam krijgt Scheveningen nu twee teams tegenover zich, die lager op de ranglijst staan. Dé kans om een slag te slaan. ,,Dat is zeker niet zo simpel”, weet Blok, ,,maar het is wel duidelijk dat het enorm helpt als we deze wedstrijden tot een goed einde brengen. Kozakken Boys heeft een meer dan uitstekende selectie en staat dan ook op een plaats waar het in mijn beleving niet hoort. Met onder meer Rochdi Achenteh, Lars Hutten, Kaj Ramsteijn en Thomas Marijnissen hebben ze veel betaald voetbalervaring. Aangevuld met Ricardo Kieboom, Gwaeron Stout en Mark Veenhoven is het gewoon een prima ploeg. Uit de beelden en analyse blijkt ook wel dat deze ploeg echt veel beter is dan de stand op de ranglijst doet vermoeden. Volendam is lastiger in te schatten, maar daar gaan we ons maandag pas druk over maken.”

Betere oplossing

Spelen zonder publiek, het blijft een drama. Is het logisch dat er doorgespeeld wordt of had Blok liever eerder met de winterstop begonnen? Hij: ,,Nu is het vaak afwachten wat het gaat worden van het weekend. Ik heb al eerder geroepen dat we wat mij betreft met de winterstop hadden mogen beginnen. Zeker ook niet ideaal, maar in mijn ogen een betere oplossing, al weten we natuurlijk niet hoe het straks in januari is. Nu moet je steeds maar afwachten of je wedstrijd door kan gaan en heb je ook nog te maken met spelers die er niet bij kunnen zijn of fysiek nog niet voldoende hersteld zijn van COVID.”

Afwezigen

Dan de personele bezetting bij Scheveningen. Blok daarover: ,,Het ziet er naar uit dat we zaterdag alleen Lex Immers, Kevin Gomez Nieto en Freek van Eijk missen. Al zal zeker niet iedereen al helemaal wedstrijdfit zijn.”

© Haaglanden Voetbal

Lees verder