Warming-up Hoofdklasse (zo): Bas Steffens: ,,We moeten weer scherp zijn”

HBS zit in een goede fase. Vorige week zaterdag speelde de formatie van trainer Bas Steffens (foto) op de voor hem bekende Kastelenring met 1-1 gelijk tegen RKAVV. Nu speelt HBS weer buitenshuis en wordt de reis gemaakt naar Noord-Holland, naar De Zouaven.

Tekst: Ton Beije

Op het duel tegen RKAVV kijkt Steffens in ieder geval positief terug. ,,We moesten noodgedwongen met een heel ander middenveld spelen dan de wedstrijden daarvoor. Juist op het middenveld hadden we het in het eerste half uur ook wat lastig, maar we herstelden ons uiteindelijk prima.  In een lastige uitwedstrijd tegen een prima ploeg een punt pakken is goed. Het was in mijn ogen ook een terechte uitslag, al hebben wij zeker ook de kansen gehad om de winst te pakken, maar zo zal RKAVV ook gedacht hebben.”

Publiek

Het blijft vreselijk dat zo’n mooie derby – op de zaterdagavond – zonder publiek moet worden afgewerkt, terwijl RKAVV er veel werk van had willen maken. Steffens: ,,Ja, het is en was doodzonde om in zo’n wedstrijd onze beide leuke en fanatieke supporters te moeten missen.”

Zondag speelt HBS dus de uitwedstrijd tegen De Zouaven. ,,Uitwedstrijden zijn altijd al wat lastiger en De Zouaven heeft de punten ook hard nodig”, aldus de HBS-trainer. ,,En dus zullen we geconcentreerd en scherp moeten zijn.”

De Kraaien missen nog steeds spelers, die al wat langer afwezig zijn en zullen blijven. ,,Gezien de groep van de laatste weken, dan is deze wel weer gewoon in tact, aldus Steffens.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder