Belangenorganisatie: ‘Competitie in amateurvoetbal stopzetten’

De Belangenorganisatie Amateur Voetbalverenigingen (BAV) heeft er bij de KNVB op aangedrongen de competitie stop te zetten. Dat standpunt volgt na de persconferentie van vrijdagavond, waarin duidelijk is geworden dat ook de sportaccommodaties na 17.00 uur gesloten moeten zijn.

,,Wie niet kan trainen, kan ook niet voetballen”, zegt BAV-voorzitter Ben van Olffen (foto). De BAV hoopt wel dat verenigingen spelers, vooral jongeren, oproepen op andere manieren te bewegen. ,,Clubs zouden spelers kunnen vragen om na schooltijd naar de club te komen om te trainen of onderlinge wedstrijdjes te spelen. Op die manier blijven ze gezond en komen ze niet thuis te zitten.”

Solidariteit

Belangrijkste is dat ook de sportwereld solidariteit toont met de zorg door contacten en reisbewegingen te beperken, benadrukt Van Olffen. ,,Hoe vervelend dit ook is voor de voetballers en de verenigingen, we moeten dit samen doen.”

Volgens Van Olffen was de druk op verenigingen de laatste weken al groot. ,,Clubs moesten controleren op coronapassen, eerst in de kantine en daarna in alle binnenruimtes. Vrijwilligers moesten discussies aangaan met tegenstanders van een coronapas. Laten we nu allemaal eerst ons steentje bijdragen om de besmettingen naar beneden te brengen.”

© Haaglanden Voetbal

Lees verder