Jack’s League: Katwijk met moeite langs Excelsior Maassluis

Excelsior Maassluis moest het opnemen op sportpark de Krom tegen titelkandidaat Katwijk. De ploeg van trainer Dogan Corneille, die inmiddels heeft bijgetekend bij de Tricolores, keken bij rust tegen een magere 1-0 achterstand aan en verloren uiteindelijk met 2-0.

Tekst: Ton Beije

Katwijk ging goed van start en kwam binnen een kwartier aan de leiding. Bart Sinteur zette op rechts de aanval op en bereikte met een crosspass Oege Sietse van Lingen, die aflegde op Kilian van Mil die vervolgens de bal via een verdediger langs doelman Jean Paul van Leeuwen (foto) schoof: 1-0. Vijf minuten na de openingstreffer probeerde Van Mil het met een schot van net buiten de zestien, maar doelman Van Leeuwen verwerkte de inzet tot hoekschop.

Paniek

Na een krap half uur even paniek in het strafschopgebied van de thuisploeg bij een hoekschop van Excelsior Maassluis. Bram Wennekers kopte de bal in handen van doelman André Krul. Vlak daarna stelde wederom Van Mil doelman Van Leeuwen op de proef met een schot, maar ook nu was de sluitpost van de Tricolores de winnaar. Het bleef in het eerste bedrijf bij 1-0.

Afstand

Na de doelwisseling een kansje voor invaller Nino van den Beemt van Excelsior Maassluis, maar zijn schot verdween net naast het doel van de gastheren. Na een uur spelen een mogelijkheid voor Katwijk. Robbert Susan stuurde op rechts Tim Freriks naar voren, maar zijn voorzet verdween achter het doel. Met nog ruim twintig minuten te gaan probeerde Gabri Urbanus van de formatie uit Maassluis het van afstand, maar doelman André Krul redde na wat gegrabbel.

Extra tijd

Met nog een kwartier te spelen bracht trainer Corneille een dubbele wissel in. Naar de kant gingen Luivienno Statia en Gijs Abbas en in het veld kwamen Daan Blij en Darwin Heuvelman. In de slotfase een kansje voor Daan Blij, maar doelman André Krulk pakte zijn inzet. Bij Katwijk kreeg Magid Suleiman in de slotminuut de kans om het duel in het slot te gooien, maar verzuimde dat. De arbiter trok zes minuten extra bij en in de vijfde extra minuut werd het dan toch nog 2-0 door een treffer van Van Lingen.