Zondag 2D: Nachtmerrie voor HVV bij Rotterdamse COAL

HVV zal het competitieduel tegen COAL, in Rotterdam, niet snel vergeten. Het duel werd bij een 1-1 stand in de 43ste minuut door scheidsrechter Lochtenberg gestaakt. De Rotterdammers gingen na twee rode kaarten volledig door het lint.

Tekst: Hans Kulk

Een nachtmerrie zondagmiddag voor de Kroonleeuwen in Rotterdam. Het duel tegen COAL liep twee minuten voor rust volledig uit de hand door twee rode kaarten voor de thuisclub. Hierop staakte arbiter Lochtenberg de wedstrijd. Hij wilde niet meer verder laten spelen.

Veiligheidsoverwegingen

Maar dat was nog niet alles. Uit veiligheidsoverwegingen verliet de Haagse club direct, als collectief, het complex van COAL. Dat ging echter niet zonder slag of stoot. ,,Kees Brouwers kreeg van de met rood weggestuurde doelman van COAL eerst een vinger tegen zijn hoofd en toen hij die wegtikte werd hij door de diezelfde persoon geslagen”, vertelde een insider van HVV. ,,Ook bedreigde hij onze spelers. ‘Ik steek je neer’ werd er zelfs nog geroepen.”

Inleiding

Een zeer onplezierige middag derhalve voor de koploper uit 2D. Na nog geen acht minuten voetballen kwam Max Hagemann al goed weg na een zware overtreding van een COAL-verdediger, die daar geel voor ontving. Na een overtreding van diezelfde speler op Kees Brouwers, waren de rapen gaar. Het tweede geel voor de COAL-verdediger was de inleiding voor het staken van het duel. Kort daarop kreeg namelijk ook de doelman van de thuisclub tweemaal geel en kon dus ook vertrekken. Hierop verliet COAL het veld.

Ten tijde van het staken was de stand overigens 1-1. Phil Altimari (foto) scoorde de gelijkmaker voor de Kroonleeuwen. Of het duel in Rotterdam wordt over- of uitgespeeld is op dit moment niet duidelijk. ,,Feit is wel dat onze spelers hier niet meer durven te komen.”