Zondag Hoofdklasse: HBS heeft aan één treffer genoeg voor volle buit

HBS wilde een goede fase voortzetten bij De Zouaven. Na een 0-0 stand bij rust, had HBS in het tweede bedrijf aan een rake kopbal van Bröcken genoeg om na dik negentig minuten met een driepunter van het veld te stappen.

Tekst: Ton Beije

In de aanvangsfase werd snel duidelijk dat De Zouaven niet gelijk de aanval zou zoeken, maar meer loerde op de counter. HBS kreeg in Grootebroek al snel in het duel enkele hoekschoppen te nemen, die echter geen succes opleverden.

HBS behield het eerste deel voor rust het meeste balbezit, maar kon nog niet echt gevaarlijk worden. David Kappel kreeg mogelijkheden, maar raakte de bal niet echt lekker. Gastheer De Zouaven begon al voor rust regelmatig met het rekken van tijd, waar arbiter Meeuwenoord wel het oog op had.

Veel hoekschoppen voor rust, waaruit nauwelijks gevaarlijke situaties voortkwamen. Ook De Zouaven kon niet gevaarlijk worden voor het doel van Silver Wartna. De 0-0 stand bij rust was dan ook snel verklaard.

Kopbal

In het tweede bedrijf een eerste mogelijkheid voor Martijn de Congé, maar hij zocht het doel te hoog. Eindelijk was het raak voor HBS, zelfs uit een hoekschop. Brayen Bröcker (foto) kopte raak: 0-1. Nadat HBS de score had geopend, kwam De Zouaven meer uit haar verdedigende stellingen en zocht regelmatig de aanval. Echte kansen wist de thuisploeg zich echter niet te scheppen. Even leek het gevaarlijk te worden voor het Haagse doel toen Bröcker de bal niet goed terugspeelde op Wartna, maar de nul bleef op het bord staan voor de bezoekers.

Redding

HBS zat in een mindere fase in de wedstrijd. Trainer Bas Steffens greep in en bracht een wissel aan in zijn team. Tjeerd Westdijk ging naar de kant en voor hem kwam Boris van den Berg. David Kappel kreeg een mogelijkheid de marge te vergroten na voorbereidend werk van Jim Roberti, maar het bleef 0-1. Met nog tien minuten op de klok brak een spannende fase aan. Zou De Zouaven nog terug kunnen komen in de wedstrijd of zou HBS de zege over de meet trekken?

De gastheren kregen een enorme kans, maar doelman Silver Wartna behoedde zijn ploeg met een knappe redding voor een tegentreffer. De spanning bleef, ook in de extra tijd. HBS hield echter stand en kon met een nipte, maar heerlijke overwinning van het veld stappen: 0-1.