Zware tijden voor John van den Brom bij KRC Genk

Paul Bosschaart als verantwoordelijke op de bank door ziekte van Henk de Jonge bij het goed draaiende Cambuur. Een voormalig trainer van ADO Den Haag, John van den Brom (foto), maakt momenteel duidelijke mindere tijden mee bij zijn huidige club KRC Genk.

Na de dubbele nederlaag tegen Club Brugge en de mindere resultaten van in de afgelopen weken, zit Van den Brom bij de Belgische club ‘op de wip’. De druk op Van den Brom is groot en Belgische media speculeren al over een ontslag.

Misstap

Zondag speelt Van den Brom, die ooit met ADO Den Haag de play-offs bereikte in de eredivisie maar de club ook plotsklaps verliet, met Genk tegen KV Mechelen. Dat zou wel eens een beslissend duel voor zijn positie als hoofdtrainer kunnen zijn. RKC Genk kan zich onder de Nederlandse trainer geen nieuwe misstap veroorloven.

Lastig

Van den Brom kent zijn situatie: ,,Wij hebben onszelf in deze positie gebracht en dat is lastig voor een coach. Wat er dan uiteindelijk over mijn positie zal worden beslist, dat heb ik niet in de hand. Daar wil en mag ik ook niet aan denken. Ik ben bezig om er alles aan te doen om zondag die wedstrijd te winnen, met een goede prestatie.”

© Haaglanden Voetbal

(Foto: Orange Pictures)

Lees verder