Jack’s League: Excelsior Maassluis lijdt onnodige nederlaag in Hardenberg

Onder toeziend oog van FC Emmen-trainer Dick Lukkien (Excelsior is de komende tegenstander in de KNVB TOTO-bekerstrijd van de Drentse club) moest Excelsior Maassluis in Hardenberg tegen HHC met een onnodige 1-0 nederlaag van het veld stappen.

Tekst: Ton Beije

Excelsior Maassluis kwam uit tegen HHC Hardenberg goed uit de startblokken. Al na zeven minuten kregen de bezoekers een enorme kans. Op aangeven van Nino van den Beemt schoot Vincent van den Berg (foto) in. Maar zijn inzet werd gestopt door doelman Nick Borgman, die daarmee de 0-1 voorkwam. Daarna bleef de formatie van trainer Dogan Corneille gevaarlijk voor het doel van de gastheren, maar was het te slordig in de afwerking.

Omhaal

Halverwege de eerste helft verdween een omhaal van Vincent van den Berg – na voorbereidend werk van Omar El Baad – net aan de voor Excelsior Maassluis verkeerde kant van de paal. Pal daarop een mogelijkheid voor de thuisploeg, maar doelman Jean Paul van Leeuwen verwerkte de bal na een schot van Klok tot hoekschop. Vlak daarna weer een kans voor de Tricolores, maar een voorzet van Luivienno Statia werd niet goed beoordeeld door een tweetal aanvallers van Excelsior. Na een half uur spelen paniek voor het doel van Van Leeuwen, maar Omar El Baad wist op tijd voor opruiming te zorgen. Doelman Borgman van de gastheren maakte voor rust nog een fraai schot van Luivienno Statia onschadelijk. Het bleef dus bij 0-0 bij rust.

Voortvarend

Ook na de thee startte Excelsior Maassluis voortvarend. Bijna was het 0-2, maar de bal ging na een schot van Redouan Omar Ouali via de doelman naast. Na bijna een uur spelen kwam toch de thuisploeg, HHC Hardenberg, op voorsprong. Jesper Drost deed wat de Tricolores tot dan toe had vermeden: het passeren van de vijandelijke doelman: 1-0. De equipe van Dogan Corneille pakte de strijd weer op en Omar El Baad verzuimde in een één-tegen-één situatie met doelman Borgman voor de gelijkmaker te zorgen. Corneille paste daarna twee wissels in. Daan de Blij en Dave van Delft kwamen in de ploeg voor Gijs Abbas en Nino van den Beemt. Een dik kwartier voor tijd kwam er nog een wissel in het veld bij de bezoekers. Bram Wennekers maakte plaats voor Brandon Robinson.

Impulsen

Corneille bracht niet lang daarna nog twee nieuwe spelers in het veld met als doel het tij alsnog te keren. Darwin Heuvelman en Calvin Tureaij mochten de ploeg nieuwe impulsen geven in de plaats van de moegestreden Kevin Ringeling en Luivienno Statia. Het mocht niet baten, want ook na het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter gaf het scorebord een stand van 1-0 aan. En dat betekende voor Excelsior Maassluis een onnodige nederlaag en de lange terugreis beginnen met lege handen.