Oefenvoetbal: sv Nootdorp na rust onderuit, DSO tegen RKDEO in balans

Veertien doelpunten werden er gescoord in het duel tussen PGS/VOGEL en HPSV. De treffers werden keurig verdeeld. sv Nootdorp moest zich gewonnen geven tegen XerxesDZB. In Zoetermeer kwamen DSO en RKDEO een gelijkspel overeen.

XerxesDZB – sv Nootdorp

sv Nootdorp speelde in Rotterdam een oefenduel tegen XerxesDZB. In de eerste helft was sv Nootdorp de betere ploeg en kwam op een 0-1 voorsprong dankzij een treffer van Ryan Lugtigheid (foto). Op slag van rust negeerde de arbiter een vlagsignaal van zijn assistent voor buitenspel. XerxesDZB kon daardoor de gelijkmaker aantekenen: 1-1. In de tweede helft moest trainer Marco Jalink vier spelers van de Onder-17 inbrengen. Onder andere AJ Mercera viel geblesseerd uit. De thuisploeg kreeg de overhand. sv Nootdorp bleef goed meevoetballen, maar moest nog wel een tegentreffer incasseren: 2-1.

DSO – RKDEO

RKDEO opende de score via Thomas Aangenendt tegen DSO. De Zoetermeerse thuisclub kwam door een treffer van Daley Windhorst weer op gelijke hoogte: 1-1. RKDEO nam het heft weer in handen en liep weg naar een 1-3 voorsprong. Irian Boeschoten bracht de 1-2 op het bord. Daarna was het de beurt aan Nordin Maghnoujl om te scoren: 1-3. DSO was daarna in staat om de wedstrijd totaal om te keren. Sahr Kabuta tekende voor de 2-3, waarna Tim Lamboo met twee treffers DSO op voorsprong bracht. Eén van de treffers van Lamboo was zeer fraai. Hij nam de bal met rechts vol op de pantoffel en die verdween vervolgens in de kruising. RKDEO had het laatste woord. Quinten Hellemonds bepaalde de eindstand op 4-4.

PGS/VOGEL – HPSV

Het bizarre duel tussen PGS/VOGEL en HPSV eindigde in een doelpuntenfestijn.  De formatie van trainer Vita Lorente nam op het eigen Ockenburgh al binnen een half uur een 4-0 voorsprong. Pascal Boy opende op aangeven van Bas Sant de score in de tiende minuut. Daarna volgden treffers van Max de Bruijn (2x) en Moncif Hakmaoui. Vlak voor rust deed HPSV wat terug en kwam de 4-1 op het bord. Na de hervatting kwam HPSV weer langszij met drie treffers op rij. Er bleef volop gescoord worden en het duel eindigde in 7-7. Rik van de Graaf en Glenn Plum scoorden voor PGS/VOGEL in de tweede helft.