Oefenvoetbal: TOGB schiet half dozijn vol tegen sv Den Hoorn

TOGB heeft de oefenwedstrijd tegen eersteklasser sv Den Hoorn met duidelijke cijfers gewonnen. Op het Hoge Land was de equipe van trainer Mark Schuur met 6-1 een maatje te groot voor de oefenopponent.

Tekst & foto: Ron Fruining

Nu er vanwege de door de regering voorgeschreven maatregelen doordeweeks niet getraind kan worden, de KNVB het programma van dit weekend had afgelast, maar de spelers wel ritme willen behouden, werd er naar alternatieve methoden en wedstrijden gekeken. Het team van sv Den Hoorn-coach John Hage was met maar liefst twintig spelers naar het Hoge Land in Berkel en Rodenrijs afgereisd. Ook TOGB-coach Mark Schuur had een gelijk aantal aan spelers tot zijn beschikking.

Initiatief

TOGB nam in de oefenwedstrijd het initiatief. Dit resulteerde in de vijfde minuut in de 1-0. Guus Steerneman (foto) kon op aangeven van Max le Fevre afronden en TOGB op voorsprong zetten. Dezelfde Le Fevre was ook de aangever bij de 2-0 na een kwartier bij het doelpunt van Sven Paternot. Drie minuten later was er succes voor de gasten via Thomas Bouwer: 2-1. Voor de pauze kon de technische staf van TOGB de derde assist van Le Fevre noteren. Bij de 3-1 van Guus Steerneman was de rechterspits weer de aangever.

Wissels

Aan het begin van de tweede helft betraden veel nieuwe gezichten het speelveld. TOGB zag één van de wissels al na drie minuten scoren. Twan Verdel was de maker van de 4-1. Dat niet alleen de jeugd van TOGB succesvol kan zijn, bewezen de “oudjes”. Michel van der Elst mocht op aangeven van Bas Mourits de 5-1 maken. Het halve dozijn werd volgeschoten door Guus Steerneman. De vleugelaanvaller maakte zijn derde van de dag op aangeven van Leroy Zwarteveld.

Zaterdag

Komende week speelt de zondagploeg van TOGB op zaterdagmiddag om 14.00 uur tegen Derde Divisionist VVSB. Zoals bekend is er op Sportpark De Boekhorst in Noordwijkerhout geen publiek toegestaan. Indien de wedstrijd via een livestream bekeken kan worden, zal dit bekend worden gemaakt.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder