Voormalig ADO Den Haag-speler Youness Mokhtar nog zonder club

Hij wil zo graag weer actief zijn bij een club, de voormalig speler van ADO Den Haag Youness Mokhtar (foto). De aanvaller (30) streek begin dit jaar neer in het Cars Jeans Stadion, maar zijn verblijf was na de degradatie alweer voorbij.

Na zijn optreden van een paar maanden bij ADO Den Haag bleef het verder stil rond Youness Mokhtar. Bij de NOS zei hij onlangs: ,,Het is alsof je bij elke sollicitatie geweigerd wordt. Ik denk dat mijn Marokkaanse afkomst een rol speelt.”

Grofvuil

Mokhtar, die in zijn korte periode bij ADO Den Haag niet echt kon imponeren, spreekt van een ‘bedorven’ Nederlandse voetbalwereld. ,,Als je presteert, ben je het mannetje en loopt iedereen van een voetbalclub met je weg. Als jij later diezelfde club weer nodig hebt, word je als grofvuil behandeld.”

Mokhtar heeft daarbij niet ADO den Haag voor ogen, maar PEC Zwolle, waar hij furore maakte in het seizoen 2012-2013 en tussen 2016 en 2018. Na zijn vertrek bij ADO Den Haag bood Mokhtar zich meerder keren aan bij de Zwolse club, die geen gemakkelijk seizoen doormaakt tot nu toe.

Meetrainen

Mokhtar bij de NOS: ,,Aan het begin van het seizoen werd gezegd dat er geen plek meer was in de selectie, vervolgens werden Leandro Fernandes en Ryan Koolwijk wel gehaald. Wat mij steekt, is dat ik niet eens mag meetrainen.” Na het vertrek van trainer Art Langeler probeerde Mokhtar het nogmaals bij PEC Zwolle, echter weer zonder succes. ,,Dat steekt mij enorm. Ik heb een prachtige tijd gehad in Zwolle en heb de club geld opgeleverd. Nu wordt er gedaan of ik niet meer besta.”

El-Khayati

Ook Go Ahead Eagles en Almere City FC bleken geen interesse te hebben in Mokhtar. Bij Almere City FC werd gezegd, dat men geen onrust in de selectie wilde. Mokhtar: ,,Volgens mij worden jongens die van Marokkaanse afkomt zijn snel als moeilijk bestempeld. Het is toch opvallend dat ook een jongen als Nasser El Khayati (ook ex-ADO Den Haag – red.) niet aan een club kan komen.”

© Haaglanden Voetbal

Lees verder