Ridicule gevolgen van laatste kabinetsbesluit

Ook dagblad Trouw zet vraagtekens bij de uitkomsten van de laatste persconferentie, met name waar het dan de sport betreft.

‘Quick Boys ging om vijf uur ’s ochtends trainen en honderden supporters stonden erbij met fakkels en vuurwerk. In Spakenburg liep ondertussen de spanning op. Daar mag IJsselmeervogels niet meer trainen in de avond, terwijl aartsrivaal VV Spakenburg dat wel mag, omdat die ‘blauwen’ binnenkort nog moeten bekeren tegen profs. En dus zijn de ‘rooien’ woest.

Het zijn zomaar wat ridicule gevolgen van het kabinetsbesluit. Kamerlid Lisa Westerveld (GroenLinks) memoreerde op de woensdag na de persconferentie in het debat dat de amateursport inmiddels te maken had met acht verschillende regimes: helemaal niet sporten, op 1,5 meter van elkaar sporten, wel sporten maar geen gebruik van de kleedkamers, buiten sporten met maximaal vier personen, vrij sporten alleen tot 26 jaar, wel trainen maar geen wedstrijden spelen en nu dus niet sporten na 17.00 uur, maar wel wedstrijden in het weekend.

Kortom, men doet maar wat. De effectiviteit van geen enkele van deze maatregelen is goed onderzocht. Wel staat volgens virologen vast dat de besmettingsrisico’s van buitensporten nihil zijn. In het OMT is het, zo wordt gevreesd, een non-issue. Tussen de tachtig betrokken wetenschappers zoek je vergeefs naar een expert sport en bewegen. Ja, Diederik Gommers doet aan veteranenhockey, maar verder? Ook Erik Scherder staat er niet tussen. De neuropsycholoog verkondigde ook dat sporten het immuunsysteem versterkt, maar het pleidooi van een Kamermeerderheid om de regels voor amateursport te versoepelen, stuitte op een keihard ‘njet’ van de premier. De regeringspartijen bonden braaf in.’

(Bron: Trouw)

Lees verder