Oefenvoetbal: FC ’s-Gravenzande eenvoudig langs Nieuwenhoorn

Geen competitievoetbal meer dit jaar vanwege corona voor veel selectie-elftallen in verband met de beperkte trainingsmogelijkheden, maar gelukkig mag er wel vriendschappelijk gespeeld worden. Dat deed FC ’s-Gravenzande in een thuiswedstrijd tegen eersteklasser Nieuwenhoorn uit Hellevoetsluis.

Tekst: Jan Hoogenraad

Nieuwenhoorn doet momenteel volop mee om de bovenste plaatsen en staat in de eerste klasse B op een tweede plaats met zestien punten. De koploper in die klasse is ook een bekende van FC ’s-Gravenzande, RVVH uit Ridderkerk met negentien punten. Natuurlijk hoopt iedereen dat vanaf half januari de competitie weer kan worden hervat.

Voorsprong

Uiteraard was publiek nog steeds niet welkom, maar via de facebookaccount van FC ’s-Gravenzande kon toch worden meegekeken naar de verrichtingen van de elftallen, met Henk Blok achter de ’camera’ en Theo Doelman als verslaggever. Die zagen dat Nieuwenhoorn fel van start ging en al in de eerste minuten enkele prima kansen kreeg om de score te openen, maar Melvin Winterberg wist het niet af te maken. Dat deed wel Frank Broos in de vierde minuut toen hij vrij voor de doelman kwam en scoorde: 1-0. Hierna was Nieuwenhoorn weer tweemaal gevaarlijk, maar ook nu bleef dat zonder resultaat. Nadat voor FC ’s-Gravenzande Frank Broos het niet wist af te maken op aangeven van Rick Boers was het in de dertiende minuut Patrick Triep (foto) die de verdediging van Nieuwenhoorn te slim af was en de stand op 2-0 bracht.

Inspiraties

De gastploeg kon haar aanvallende inspiraties van het begin niet voortzetten en was nog maar zelden gevaarlijk. Nadat Yordi Klepke voor FC ’s-Gravenzande de bal over had geschoten, speelde halverwege de eerste helft weer Patrick Triep zich goed vrij en bracht de 3-0 stand op het scorebord. Voor rust waren er nog twee eigenlijk niet te missen kansen om de stand verder op te voeren. Daan Struckman raakte de bal niet goed en een pass van Yordi Klepke op Patrick Triep werd door de Nieuwenhoorn-verdediging weggewerkt.

Antwoord

Ook na rust startte Nieuwenhoorn weer fel. In een eerste poging wat terug te doen werd de bal over de lat gekopt, maar de tweede poging was wel raak toen in een vol strafschopgebied Noah Harms de bal binnentikte in de 53e minuut en de stand op 3-1 bracht. Maar al binnen een minuut had FC ’s-Gravenzande een antwoord toen een op maat gegeven voorzet van Twan van Meerten door Yuri Westhoff werd binnengekopt: 4-1. Twan van Meerten zag vervolgens zijn inzet na bijna een uur spelen gestopt worden door de doelman, maar twee minuten later was het voor de derde maal Patrick Triep die raak schoot na voorbereidend werk van Yuri Westhoff en Twan van Meerten. De tegenstander wist hier maar weinig tegenover te stellen, want het bleef bij een schot van Melvin Winterberg dat voorlangs ging. De beste mogelijkheden waren voor FC ’s-Gravenzande. Een inzet van Patrick Triep werd door de doelman gepareerd en ook in tweede instantie lukte het hem niet de bal in het doel te schieten. Schoten van Frank Broos en Daan Struckman werden gestopt en een inzet van Twan van Meerten in de slotfase was veel te zacht en ook daar had de doelman geen moeite mee. In een best aardige wedstrijd werd het dus een eenvoudige 5-1 overwinning voor FC ‘s-Gravenzande.

Voor zaterdag staat er een oefenwedstrijd tegen de zaterdagtak van Westlandia op het programma, aanvang 13.00 uur. Ook deze wedstrijd is via het facebook account van FC ’s-Gravenzande te volgen.