Willem van Zuilen stopt als sportverslaggever bij Omroep West

Na een periode van 35 jaar als sportverslaggever actief te zijn geweest bij Omroep West, stopt Willem van Zuilen er aan het einde van dit seizoen mee. ,,Het was een moeilijk besluit, maar ik kan genietend terugkijken op wat ik heb meegemaakt”, aldus van Zuilen op de site van West.

Via zijn eigen facebookpagina maakte Van Zuilen het nieuws bekend. ‘Beste mensen, ik heb een aantal weken geleden bij West laten weten dat dit mijn laatste seizoen is als verslaggever. De reden is vrij eenvoudig. Het is tijd voor andere dingen in het weekend. Na 35 jaar is het wel goed. Ik heb er altijd van genoten.’

Lockdown

Van Zuilen op West: ,,Die lockdown van vorig jaar heeft me geleerd dat er ook andere dingen zijn in het leven. Ik word in april 62 jaar. Maar het allerbelangrijkste is dat mijn kleinkinderen ook gaan sporten en gaan dansen. Dat is vaak in het weekend en dan kan ik er niet bij zijn. Dat gaat vanaf nu een beetje voor.”

Momenten

Van Zuilen koestert vele mooie momenten als sportverslaggever. Zijn eerste wedstrijd (Rijnsburgse Boys-Excelsior Maassluis), de kampioenschappen van Quick Boys en Rijnsburgse Boys, de landstitel van vv Katwijk. Voetbal blijft wel een belangrijke plaats innemen bij Van Zuilen. ,,Het is ook wel weer eens leuk om gewoon lekker met vrienden een wedstrijd te kijken. Ik kreeg al een appje van de aanvoerder van Katwijk, die schreef dat ik nu eindelijk een keer de derde helft mee kan maken.”

© Haaglanden Voetbal

Lees verder