Tim Coremans (ex-ADO Den Haag) houdt doel schoon bij Sparta

Sparta, dat toch een rumoerige week achter de rug heeft, pakte fraai een punt bij sc Heerenveen. Daar mag het team van trainer Henk Fraser Tim Coremans (foto), de oud-doelman van onder meer ADO Den Haag, ook dankbaar voor zijn.

Tim Coremans, bij Sparta inmiddels derde doelman, zou tegen sc Heerenveen als reserve op de bank plaatsnemen. Benjamin van Leer, die de geblesseerde Maduka Okoye al enkele weken vervangt, zou plaatsnemen tussen de palen. Maar hij viel uit tijdens de warming-up, zodat Tim Coremans alsnog het doel van Sparta moest verdedigen.

Verve

Coremans deed dat met verve. Op slag van rust hield hij twee keer een speler van sc Heerenveen (Filip Stevanovic en Rami Kaib) van scoren af. Ook na de pauze was Coremans op dreef, onder meer bij een inzet van Tibor Halilovic en een vrije trap van Joey Veerman. Vlak voor tijd had hij nog een prima redding in huis op een kopbal van Henk Veerman. Coremans had dus een belangrijk aandeel in het punt dat Sparta in het Abe Lenstra Stadion binnenhaalde: 0-0.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder