Hoofdtrainer Mark Schuur verlengt verbintenis bij TOGB met twee jaar

De huidige oefenmeester van het in de hoofdklasse zondag acterende TOGB zondag, Mark Schuur (foto), heeft zijn jawoord gegeven aan een langer verblijf bij TOGB. Schuur heeft zijn handtekening gezet om nog twee seizoenen op sportpark het Hoge Land werkzaam te zijn.

Tekst: Ron Fruining

Tijd om met Mark te bespreken waarom hij bij TOGB blijft.

Mark gefeliciteerd met het verlengen van je contract. Waarom blijf je TOGB trouw?

,,Eigenlijk voor het totaalplaatje. Ik heb het super naar mijn zin op en ook buiten het veld. De club en alles rond het eerste elftal, waar ik verantwoordelijk voor ben, is goed geregeld en georganiseerd. Ik heb een staf die elkaar goed aanvoelt en aanvult. En een spelersgroep die leergierig, energiek en heel erg talentvol is. TOGB heeft een prima jeugdopleiding waar spelers van doorstromen naar het eerste elftal. Daarnaast ben ik gek op het spelletje. Als je dan het vertrouwen van de club krijgt, hoef ik niet lang na te denken of ik verder wil.”

Je hebt bijgetekend voor twee jaar. Waarom twee jaar?

,,Twee jaar is om aan mij, de staf en de spelersgroep te laten zien, dat de club vertrouwen in mij heeft. Het is ook een mooie periode om doelen te kunnen realiseren.”

Je bent nu een half jaar de eindverantwoordelijke voor de TOGB-zondagselectie. Hoe bevalt het je bij TOGB?

,,Het bevalt prima. Ik kende TOGB als vereniging, maar wist niet hoe alles geregeld was en hoe de lijntjes binnen de club liepen. Daarvoor ben ik dankbaar dat ik samen met mijn staf een prima start heb kunnen maken. Door de andere trainers, elftalbegeleiding, medische staf en niet te vergeten onze John, voelde ik mij snel thuis bij de club. We doen binnen de staf eigenlijk alles samen, luisteren naar elkaar en delen inzichten. Zo krijg ik ook zicht op hoe anderen naar de tegenstanders kijken en daar leer ik dan ook weer van. Ik hoef mij door de organisatie die er is niet druk te maken over de randzaken en daar ben ik dankbaar voor. Hierdoor kan ik mij volledig richten op de voetbaltechnische zaken.”

Wat zijn je plannen en doelen voor de komende periode na de winterstop en de komende twee seizoenen?

,,Op de langere termijn is het doel om een stabiele Hoofdklasser te worden. Hier is het talent voor aanwezig in de groep. Wij moeten zorgen dat dat talent kan groeien. Dit doen we door het talent dat aanwezig is in de wedstrijden die wij spelen elke keer op de juiste manier in te zetten. De dingen die nu nog mis gaan benoemen we, om hier vervolgens als groep aan te werken. Hierdoor groeien mijn spelers en ook wij als staf. Bovendien dient het eerste elftal naar mijn mening de volgende stap te zijn voor de eigen opgeleide jeugdspelers. Deze moeten een kans krijgen, zodat zij een volgende stap kunnen zetten en TOGB haar talenten benut.

Voor de tweede helft van dit seizoen is het doel het linker rijtje. Wanneer het mee zit kunnen we bij de eerste zeven eindigen. Iedere tegenstander hebben wij inmiddels al een keer gezien. Belangrijk detail is om na de winterstop als team te laten zien, dat wij kunnen brengen wat er in de wedstrijden op dit niveau gevraagd wordt. Dit door de in de wedstrijd betere keuzes te maken, doordat duidelijk is wat er gevraagd wordt om op Hoofdklassenniveau te presteren.”

Heb je nog wensen op voetbalgebied?

,,Hoewel er al veel goed georganiseerd is heb ik wel wensen. Zo zou ik graag, zodra het kan, de Business Club van TOGB willen leren kennen om ook daar mijn visie over te brengen. Samen met een aantal competitiegenoten maakt TOGB werk van het weekendvoetbal. Hoe mooi is het niet om tegen clubs als sc Feyenoord, Capelle en allemaal andere regioclubs te kunnen spelen. De rol en de breedte van de medische staf verbeteren en vergroten, waardoor wij blessures kunnen voorkomen. Ook zou ik graag willen dat de performancetrainer frequenter ingezet kan worden, de videoanalyse breder ingezet kan worden. Tot slot zou ik de trainers, die nu bij de jeugdselecties betrokken zijn, willen betrekken bij het eerste elftal.”

© Haaglanden Voetbal

 

 

Lees verder