KNVB: ‘A-categorie tot eind januari uitgesteld; B-categorie na winterstop verder’

De KNVB heeft besloten de A-categorie tot in ieder geval 29 januari stil te leggen. Dat meldt de bond in een bericht aan de clubs.

De KNVB meldt: Afgelopen dinsdag, 14 december, is er tijdens de Corona persconferentie bevestigd dat de huidige maatregelen tot 14 januari worden verlengd. De nieuwe Omikron variant zorgt daarnaast voor extra onrust. Hierdoor zijn er nog veel onzekerheden over wanneer de competities kunnen worden hervat. Op dit moment zien we het vervolg van de competitie als volgt voor ons.

Veldvoetbal

Met de verlenging van de huidige maatregelen is nu al wel duidelijk dat in de speelweekenden van 15 en 16 januari en 22 en 23 januari in de categorie A niet zal worden gespeeld. Op zijn vroegst zal het weekend van 29 en 30 januari als inhaal speelweekend worden gebruikt voor de wedstrijden die vóór 29 november, gespeeld hadden moeten worden maar zijn afgelast (met uitzondering van Tweede en Derde Divisie en Hoofdklasse).

De competities die spelen in een zogenaamde najaarsreeks in de categorie A worden eerst uitgespeeld en gaan pas daarna worden heringedeeld voor de voorjaarsreeks. Hopende dat er geen nieuwe maatregelen na 15 januari komen, kunnen in de categorie B alle wedstrijden in het programma gewoon doorgang vinden, deze wedstrijden laten we daarom ook als gepland staan. Mocht je deze wedstrijden niet willen spelen, meld dit dan bij contact@knvb.nl onder vermelding van het wedstrijdnummer.

Zaalvoetbal

Voor het zaalvoetbal komen de wedstrijden in de categorie A te vervallen van 15 januari t/m 28 januari. Op z’n vroegst gaan we in de week van 29 januari weer inhaalwedstrijden inplannen die vóór 29 november gespeeld hadden moeten worden maar zijn afgelast.

In de categorie B in het zaalvoetbal kunnen op z’n vroegst vanaf 15 januari wedstrijden worden gespeeld, deze laten we daarom ook als gepland staan in afwachting van de besluitvorming van de overheid.

Financiële compensaties

Door het ministerie van VWS worden in januari 2022 de financiële compensatiemogelijkheden voor sportverenigingen vastgesteld en gepubliceerd. In elk geval de TASO zal (verbeterd) terugkomen. Uiteraard zal de KNVB de clubs informeren zodra de informatie bekend is.

(Bron: KNVB)

Lees verder