Youness Mokhtar (ex-ADO Den Haag) op proef bij IJsselmeervogels

Youness Mokhtar (foto), die vorig seizoen de tweede seizoenshelft nog actief was bij ADO Den Haag en zich er vorig week over verwonderde dat hij nog geen nieuwe club had gevonden in het betaalde voetbal, is momenteel op proef bij Tweede Divisionist IJsselmeervogels.

Vanmiddag was hij met ‘de Vogels’ actief in een oefenduel tegen Prestige Sports. Prestige Sports is een team van talentvolle spelers dat zich via trainingen en wedstrijden in de kijker probeert te spelen van profclubs en grote amateurclubs. Prestige Sports wordt getraind door Sunday Oliseh, de oud-speler van Ajax en voormalig trainer van Fortuna Sittard. Trainer Gert Peter de Gunst zag zijn ploeg IJsselmeervogels de oefenwedstrijd met 5-2 winnen.

Afkomst

In een eerder gesprek met de NOS liet Mokhtar weten, dat het niet vinden van een betaald voetbalclub mogelijk komt door zijn Marokkaanse afkomst. Hij zei toen: ,,Als je presteert, ben je het mannetje en loopt iedereen van een voetbalclub met je weg. Als jij later diezelfde club weer nodig hebt, word je als grofvuil behandeld.”  Hij doelde daarmee op PEC Zwolle, waar hij vergeefs had aangeklopt.

Proefspelers

Overigens is Mokhtar niet de enige speler die op proef is bij één van de tegenstanders van Scheveningen in de Tweede Divisie. Naast hem liet IJsselmeervogels ook Akif Hancer (20, aanvallende middenvelder), Sebastiaan Senstius (19, verdediger) en Fahd Aktaou (28, verdediger) meedraaien.

© Haaglanden Voetbal

 

Lees verder