Danny Buijs niet blij met functioneren vierde official

FC Groningen verloor dinsdagavond nipt bij AZ en kreeg zelf al na twaalf minuten een gele kaart voorgehouden wegens aanmerkingen op de leiding. Na afloop wilde trainer Danny Buijs (foto) bij ESPN niet veel kwijt over de arbitrale leiding, maar spuwde wel zijn gal over de vierde official.

De oud-speler van onder meer ADO Den Haag zei: ,,Die vierde officials, dat is echt om te huilen. Met wat voor intentie komen die mensen naar de wedstrijd, joh? Je moet toch begrijpen dat er een keer emotie is. Er is geen scheldwoord gevallen en dan staan die mensen meteen van: Buijs gele kaart, Buijs gele kaart. En dan tegen de andere stafleden en zelfs tegen de dokter: moet je ook een gele kaart? Wat is er met die mensen aan de hand?”

Tuchtcommissie

Over de arbitrage (scheidsrechter Martin van den Kerkhof toonde al heel vroeg in de wedstrijd FC Groningen-speler Neraysho Kasanwirjo een rode kaart na een felle overtreding op Danny de Wit) bleef Buijs mild: ,,Laat ik daar maar niet te veel over zeggen, want dadelijk heb je weer een tuchtcommissie die aan je broek hangt.”

© Haaglanden Voetbal

Lees verder