FC Volendam haalt Bilal Ould-Chikh definitief binnen

|

FC Volendam heeft de selectie versterkt met Bilal Ould-Chikh (foto). De oudere broer van Walid  Ould-Chikh, die al bij de Volendammers actief is, tekende een contract tot de zomer van 2023, met de optie voor nog een seizoen.

Bilal Ould-Chikh, die vorig seizoen nog deel uitmaakte van de selectie van ADO Den Haag, trainde al een aantal weken mee met de Volendamse selectie van trainer Wim Jonk. De in Roosendaal geboren Ould-Chikh heeft ondanks zijn nog jonge leeftijd een goed gevulde voetbalrugzak.

Op zestienjarige leeftijd debuteerde hij namens FC Twente in de Eredivisie en ontpopte zich daar al snel tot smaakmaker. Het leverde hem een transfer naar Benfica op. Na zijn Portugese avontuur stond de buitenspeler onder contract bij FC Utrecht, Denizlispor en ADO Den Haag. In totaal speelde Ould-Chikh 94 wedstrijden in het betaalde voetbal.

Blij

,,Ik ben blij met het vertrouwen dat de club en de trainer in me hebben”, laat Ould-Chikh weten op de website van FC Volendam. ,,Ik ben blij nu te mogen tekenen en hopelijk kan ik een steentje bijdragen in het proces, want ik wil heel graag terug naar de Eredivisie met Volendam.” Ook Technisch Directeur Jasper van Leeuwen is content met de aanvulling op de selectie. ,,Wij kennen Bilal al veel langer, in onze Ajax-periode bijvoorbeeld was hij nog een serieuze target. Dat zegt ook iets over zijn talent, dat is altijd bovengemiddeld geweest en over zijn relatief zeldzame profiel als buitenspeler met een sterke passeeractie. Maar helaas heeft Bilal na zijn razendsnelle opkomst ook kennisgemaakt met de nádelen van een hoog verwachtingspatroon en de vele valkuilen op het pad van talent tot topspeler.”

© Haaglanden Voetbal

Lees verder