Haaglanden Voetbal op pad in Zuid-Spanje (1)

Haaglanden Voetbal volgt ook dit jaar diverse clubs tijdens hun trainingskamp in het buitenland. Onze partner Trainingskampen.nl verzorgt die trip tot in de puntjes. Ditmaal is gekozen voor de locaties in Zuid-Spanje Torremolinos, Benalmádena en Marbella.

Tekst: Ton Beije

Clubs zijn natuurlijk heel blij, dat ze op de locaties in Spanje wel ‘gewoon’ kunnen trainen en een wedstrijd kunnen afwerken, wat in Nederland gelet op de coronamaatregelen niet mogelijk is. Niet trainen in tweetallen, maar gewoon met z’n allen op het veld en afsluiten met een partijvorm. Wel op de luchthaven en in het hotel het mondkapje op.

Regioclubs

In Torremolinos waren al neergestreken de selecties van zondag Derde Divisionist Westlandia en zaterdag vierdeklasser Quintus. In de loop van de komende week komen daarbij Graaf Willem II/VAC, Full Speed en PGS/Vogel in Torremolinos, Wippolder in Marbella en RKDEO in Benalmádena.

Voor Westlandia en Quintus zit het trainingskamp er maandag alweer op. Westlandia, de ploeg van trainer Cesco Agterberg, klopte in een oefenduel FC Lisse fraai met 2-1.

Maatregelen

De equipe van Haaglanden Voetbal vertrok vandaag vroeg in de ochtend vanaf de luchthaven Rotterdam-The Hague Airport. Even over tien uur was de landing op de luchthaven van Malaga en na een kort ritje met de huurauto kon in het hotel worden ingecheckt, waar ook al Westlandia en Quintus bivakkeren. De ploeg van Westlandia vertrok net met een aantal taxi’s, want de spelers kunnen de zondag naar eigen inzicht invullen.

Terechte maatregelen in het hotel, controle op het dragen van het mondkapje en even met een ‘temperatuurpistool’ controleren of alles oké was. In hetzelfde hotel verblijven ook onze collega’s van VoetbalRotterdam, de gebroeders Feenstra.

Zon

Voor de Haaglanden Voetbal-equipe een rustig begin van het verblijf in Spanje, want de rest van de zondag kon heerlijk genoten worden van de zon. Veel zon, lekkere temperatuur, al moet je wel een beschut plekje opzoeken, want er staat een stevig windje. Maar geen geklaag, na zo’n verregende zaterdag in Nederland.

Ook van andere clubs, die ons regelmatig van info voorzien vanaf hun trainingslocatie, publiceren wij regelmatig hun belevenissen, zoals van GDA en sv Houtwijk, die beide op het Spaanse eiland Gran Canaria verblijven.

© Haaglanden Voetbal   

 

Lees verder