KNVB en BVO’s praten verder over coronaprotocol

De KNVB en de clubs uit het betaald voetbal vergaderen donderdagochtend over het coronaprotocol, met het AD. Of de huidige richtlijnen moeten worden aangescherpt, wordt in dat overleg bepaald.

Het betaald voetbal in Nederland werd ook de afgelopen weken geconfronteerd met problemen veroorzaakt door het coronavirus. De huidige golf besmettingen dwong een groot aantal clubs uit de eredivisie om hun trainingskamp óf vooraf af te blazen of eerder terug te komen van een buitenlandse locatie. Ook gingen twee duels in de Keuken Kampioen Divisie afgelopen weekend niet door omdat clubs te kampen hadden met een groot aantal coronabesmettingen.

Huidige protocol

Het huidige protocol van de KNVB zegt dat een wedstrijd wordt verplaatst als één van de teams niet tenminste twaalf veldspelers en één keeper op de been kan brengen òf als in overleg met de bondsarts wordt besloten dat voetballen de veiligheid in het geding brengt. Daarnaast worden de clubs niet verplicht om alle selectiespelers wekelijks op het coronavirus te testen.

Tijdens de vergadering van donderdag wordt besproken of de testverplichting moet terugkeren of dat de voorwaarden voor het uitstellen van een wedstrijd moeten worden aangepast.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder