Komend weekend geen voetbal in Eredivisie, wel in Keuken Kampioen Divisie

In het laatste weekend van januari is er op 28, 29 en 30 januari geen voetbal in de Eredivisie, maar wel worden zes van de tien duels in de Keuken Kampioen Divisie afgewerkt. Niet alleen in de Eredivisie ligt de competitie komend weekend stil.

Dat is ook het geval in de Premier League, La Liga, Bundesliga, Serie A en Ligue 1. Het betreft namelijk een weekend, dat valt in een geplande interlandperiode van de FIFA. Alle continenten maken hiervan gebruik, maar niet de UEFA. De Europese competities konden ook kiezen om door te gaan of ervan af te zien. Dat laatste is gebeurd.

Overleg

De KNVB laat weten dat deze beslissing in goed overleg met de clubs is genomen. Veel clubs missen namelijk spelers vanwege interlandverplichtingen. De kwartfinales van de Afrika Cup vinden plaats en in het laatste weekend van januari spelen landen in Noord- en Zuid-Amerika en Azië interlands.

Keuken Kampioen Divisie

De clubs in de Keuken Kampioen Divisie hadden de keus om aan te geven of zij wel of niet wilden spelen. Dat heet erin geresulteerd, dat zes van de tien geplande wedstrijden gespeeld worden. ADO Den Haag speelt zondag 30 januari om 16.45 uur thuis tegen De Graafschap. Van het programma komend weekend zijn in de Keuken Kampioen Divisie verdwenen de duels: Jong Ajax-Jong PSV, Jong AZ-NAC Breda, Roda JC-FC Volendam en Jong FC Utrecht-Helmond Sport, Deze wedstrijden worden nu ingehaald op maandag 7 februari.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder