Nieuws buiten de regio: Hoofdklasser EHC trekt eerste team terug

Wat niet veel voorkomt in de hogere regionen van het amateurvoetbal: In de Hoofdklasse B heeft EHC de KNVB laten weten, dat het voor de tweede seizoenshelft het eerste elftal terugtrekt uit de competitie.

De amateurclub uit het Limburgse Hoensbroek kampt met een spelerstekort en heeft zich om die reden afgemeld. Het eerste team had pas acht duels afgewerkt. Opvallend is wel, dat de club dit seizoen meer trainers heeft versleten dan punten heeft verzameld.

Boete

EHC kan van de KNVB een forse boete krijgen. Volgens Dagblad De Limburger kan die boete oplopen tot 8000 euro. Een doemscenario voor EHC, want voorzitter Ben Vlieger heeft al laten weten ‘geen idee’ te hebben waar hij dat geld vandaan zou moeten halen.

EHC is een club, waar diverse van onze regioclubs ook tegen hebben gespeeld in het verleden. Door het wegvallen van EHC zijn er nog maar veertien teams actief in de hoofdklasse B. Zo vervalt naar alle waarschijnlijkheid de directe degradatieplaats. De nummers 13 en 14 moeten de play-offs in, zo stelde de KNVB in ieder geval begin dit seizoen.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder