Oefenvoetbal: Quick nog niet scherp bij SJC

Eindelijk mag er weer tegen andere clubs gespeeld worden en daar maakten SJC en Quick ook gretig gebruik van. Zeker wetende dat de competities ook binnenkort weer gaan starten. Een zonnig Noordwijk was het decor van een leuke wedstrijd, waarbij alle doelpunten voor de rust al vielen.

Tekst: Marcel de Kler

Bij Quick ontbraken enkele spelers vanwege ziekte of vakantie, maar dat mocht geen excuus zijn. Toch bleek het spel nog roestig van de Haagse ploeg, waar zondag Hoofdklasser SJC verder leek te zijn. In ieder geval begonnen de gastheren scherper aan de wedstrijd. Dit leverde ze al binnen vijf minuten spelen een treffer op. Erg slap uitverdedigen leverde SJC balbezit op aan de flank. De voorzet bereikte Wesley Haasnoot, die de bal onder de kansloze doelman Patrick Zunderdorp schoof: 1-0. Binnen het kwartier spelen werd de score zelfs verdubbeld, want wederom werd balverlies genadeloos afgestraft in de omschakeling. Ditmaal kwam de voorzet van de linkerkant en ditmaal was het Tom Duindam die Zunderdorp kansloos liet: 2-0.

Uitbraken

De Haantjes leken hierna wel ruw wakker geschud te zijn en kwamen iets beter in het spel. Een kopkans voor Rachid Bouyaouzan op een voorzet van Marc Boshoff was na een kwartier spelen het eerste Haagse wapenfeit, maar de bal miste de juiste richting. Toch was het ongeveer halverwege het eerste bedrijf wel raak. Op enkele meters buiten de beruchte lijnen kreeg Quick een vrije trap te nemen. Marc Boshoff (foto) liet zien zijn kwaliteit niet verloren te hebben en krulde de bal fraai tegen de touwen: 2-1. Toch bleken de zwart-witten erg gevaarlijk in hun uitbraken met de snelle voorhoedespelers. Het leverde de Noordwijkers nog een grote kans op, maar een haast zekere 3-1 kon met een ultiem blok nog net voorkomen worden.

Strafschop

Na een half uur spelen legde Quick een zeer fraaie aanval op de mat. De bal eindigde bij Rachid Bouyaouzan, die uiteindelijk omver werd gelopen door de SJC-doelman. Het leverde Quick een strafschop op, die door aanvoerder Kai van Hese feilloos binnen werd geschoten en zo was het weer gelijk: 2-2. De Haagse ploeg was dus lekker in de wedstrijd gekomen en gezocht werd naar de voorsprong. SJC dacht daar trouwens hetzelfde over en kwam er gevaarlijk uit. Doelman Patrick Zunderdorp was scherp en kon de bal nog net voor de voeten van een SJC-speler wegslaan. De SJC-speler ging gretig naar de grond en zag zijn val helaas beloond worden met een strafschop. Ook deze werd onberispelijk binnengeschoten en zo was het dus 3-2. Quick was duidelijk even van slag door deze tegentreffer en SJC sloeg meteen vakkundig toe. Een fraaie aanval kon wederom niet afgestopt worden door de Quick-defensie en Tom Duindam stond aan het einde van de aanval en schoot de 4-2 binnen.

Prooi

De toeschouwers zagen zo een enerverende eerste helft, waar het spel nog redelijk onrustig was. Met zes treffers viel er echter niets te klagen, al zal Quick-trainer Paul van der Zwaan daar toch anders over gedacht hebben. Met een drietal wissels stuurde hij zijn ploeg terug het veld op en dit sorteerde enig effect. Quick kwam beter voor de dag na de rust en er ook enkele malen gevaarlijk uit. Toch waren de voorzetten nog niet altijd van voldoende kwaliteit om de spitsen aan het werk te krijgen. Ook een kopbal van Thomas van Haaften ontbeerde kracht en werd een eenvoudige prooi voor de SJC-doelman. Halverwege het tweede bedrijf leek Quick de aansluitingstreffer te gaan maken na een zeer goede aanval. De defensie van de thuisploeg werd uiteen gespeeld en Nabil Haddadi mocht vrij schieten. Met een fantastische redding wist SJC-doelman Hoogervorst de bal nog uit zijn doel te houden.

Slotoffensief

Quick wist er nog een slotoffensief uit te gooien, maar het ontbrak aan een beetje geluk. De bal viel telkens net niet goed en ook echte kansen konden niet worden afgedwongen tegen de stugge SJC-defensie. Achterin had Quick de tweede helft de zaakjes beter op orde en kon SJC niet zo dreigend meer worden als voor de rust. Een spaarzame kleine kans kon makkelijk onschadelijk worden gemaakt. Zo bleek dus dat beide teams hun kruit al voor de rust verschoten hadden en doelpunten vielen er na de rust niet meer. Een nuttige oefenpot zullen de trainers zeggen, maar vooral fijn dat er weer gespeeld mag worden. En er publiek bij mag zijn om het te bekijken. Over twee weken zal de competitie hervat worden door Quick met een thuiswedstrijd tegen HSC’21. Meteen een belangrijke pot voor de Haantjes dus in hun strijd om afstand van de gevarenzone te nemen.