Flynth Westland Cup: sc Monster ronde verder ten koste van sv Honselersdijk

Derdeklasser Sportclub Monster zorgde voor een daverende verrassing in de eerste ronde van de Flynth Westland Cup. Op Sportpark Polanen kreeg het twee niveaus hoger spelende sv Honselersdijk met 3-0 klop.

De bezoekende formatie van trainer André Lourens had in de eerste helft een overwicht, maar kon de kansen niet benutten. Paal en lat stonden een treffer in de weg en een doelpunt van Lars Ammerlaan werd afgekeurd na een overtreding. Met nog tien minuten te spelen voor de rust kwam gastheer sc Monster verrassend op voorsprong door een doelpunt van Jordi van Maanen.

Effectief

Ook na de doelwisseling kon sv Honselersdijk het net niet vinden. Sportclub Monster was wel zeer effectief in het benutten van haar kansen. Jordi van Maanen en Jurgen Warbout (foto) bezorgden de thuisploeg een 3-0 overwinning en een plek in de tweede ronde.

Trainer André Lourens is komende week (uitzending van woensdag) met zijn assistent Jasper Steringa te gast in ons TV-programma Haaglanden Voetbal aan tafel.