Oefenvoetbal: Voorschoten’97 en FC Zoetermeer trekken aan langste eind

Voorschoten’97 had haar handen vol aan tegenstander Lugdunum, maar kon uiteindelijk wel een zege noteren. Dit gold niet voor DWO, dat in Schiedam onderuitging bij HBSS. FC Zoetermeer bleef tegen Schipluiden aan de goede kant van de score.

Voorschoten’97- Lugdunum

Voorschoten’97 was tegen Lugdunum voor de rust duidelijk de bovenliggende partij, maar kon dit niet in veel doelpunten uitdrukken. Alleen Benjamin Beumer was in staat om de bal over de doellijn te krijgen: 1-0.

Tien minuten in de tweede helft moest het team van trainer Nick Poot een tegentreffer incasseren. De Leidse tegenstander kwam uit de counter op gelijke hoogte. Voorschoten’97 herpakte zich van deze tegenslag en eiste na een matig duel toch nog de overwinning voor zich op. Thom Wijnalda (foto) schoot de 2-1 op het scorebord.

FC Zoetermeer – Schipluiden

In Rokkeveen kwam het bezoekende Schipluiden op een 0-1 voorsprong. Tim van der Meer opende de score voor de equipe van trainer Benjamin van der Zwan (komende dinsdag te gast bij Haaglanden Voetbal aan tafel met zijn captain Tom Roessen). In het laatste kwartier draaide FC Zoetermeer het duel volledig om. De thuisclub kwam op gelijke hoogte door een treffer van Roald Houterman. Daarna bracht Emre Terlemis de Zoetermeerders een 2-1 overwinning.

HBSS – DWO

DWO dolf in Schiedam het onderspit tegen HBSS. Na een weinig sprankelende eerste helft gingen beide teams aan de thee met een 0-0 stand op het bord. HBSS nam in de tweede helft tot twee keer toe een voorsprong door treffers van Naigy Klepke en Batuhan Saglam, maar zag de Zoetermeerders tot twee keer toe terugkomendoor doelpunten van Nabil Benali en debutant Ayman van Den Bosch. Ismail Adsalmis en Yassine Belghar beslisten het duel uiteindelijk in het voordeel van de thuisclub: 4-2.