Maurice Steijn (NAC) wint ruim en tikje geflatteerd van Marinus Dijkhuizen (Excelsior)

Twee regiotrainers stonden zondagmiddag tegenover elkaar. Westlander Marinus Dijkhuizen, trainer van Excelsior, ontving met zijn ploeg Hagenaar Maurice Steijn (foto), die de technische scepter zwaait bij NAC Breda. Steijn ging met een lekker gevoel huiswaarts: 0-3 winst.

Na dik een kwartier opende Lewis Fiorini de score. Vlak voor rust kreeg Excelsior een klap te verwerken toen Kaj de Rooij de score verdubbelde: 0-2. In de slotfase na rust gooide Mario Bilate de wedstrijd in het slot door de 0-3 achter doelman Roy Kortsmit te werken. Ook Excelsior kreeg kansen, maar NAC toonde zich duidelijker effectiever, al was de uitslag wellicht iets geflatteerd.

Gefrustreerd

,,Na afloop was iedereen in de kleedkamer gefrustreerd, maar vooral stil en moe, want ze hebben wel alles gegeven. We hebben veel goede dingen gedaan en er was veel bereidheid, alleen in de eindfase hebben we te weinig kwaliteit gebracht naar de goal toe’’, vatte Excelsior-trainer Marinus Dijkhuizen op de clubsite het duel samen.

Plan

Maurice Steijn was tevreden over de manier van spelen in Rotterdam en liet op de clubsite weten: ,,Ons plan werkte. We wilden vanaf minuut één hoog druk zetten en hebben dit goed uitgevoerd. We hebben aan de bal redelijk spel laten zien. Daarnaast kwam Excelsior er een aantal keer gevaarlijk uit, maar hadden we ook een beetje geluk.”

© Haaglanden Voetbal

(Foto: Orange Pictures)

Lees verder