Warming-up zaterdag 1A: Cruciale duels voor Die Haghe en sv Honselersdijk

In de eerste klasse A moeten zowel Die Haghe als sv Honselersdijk in actie komen in een inhaalwedstrijd. Voor beide clubs is het een cruciaal duel in de onderste regionen. Die Haghe is momenteel zelfs hekkensluiter.

Tekst: Ton Beije

Bij de club op Ockenburgh is er ook op technisch gebied het nodige aangepast. Trainer Patrick Jongmans moest plaatsmaken. Die Haghe behaalde dit seizoen tot nu toe in acht duels nog geen enkele overwinning, maar slechts drie gelijke spelen.

Men kondigde aan dat intern op te lossen en het lag voor de hand dat Wim de Jong (foto) de touwtjes weer in handen zou nemen. De laatste twee oefenduels moeten Die Haghe weer hoop hebben gegeven, want er werd tweemaal gewonnen. Afgelopen zaterdag nog van HVC’10.

Aansluiten

Zaterdag gaat Die Haghe op bezoek bij ZOB, dat voorlaatste staat en slechts drie punten meer heeft dan de Ockenburgh-bewoners. Die Haghe kan dus aansluiten, maar moet wel drie punten meenemen uit Zuidoostbeemster. Bij verlies wordt de situatie er dan niet beter op.

Opschuiven

Ook sv Honselersdijk kan goede zakendoen. De ploeg van trainer André Lourens, die weer heeft bijgetekend, is op De Strijphorst gastheer van AFC. De Amsterdammers hebben maar één punt meer dan de Westlanders. Bij winst kan sv Honselersdijk op tien punten komen en dus drie plaatsen opschuiven en Voorschoten’97 en AFC voorbijgaan en Zwaluwen’30 dat dan ook tien punten heeft, maar een minder doelsaldo.

Volgende week zaterdag weer een compleet programma in 1A.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder