Bij verlenging lockdown lijkt geplande herstart competitie onmogelijk

Premier Mark Rutte (foto) heeft dinsdag bij het debat in de Tweede Kamer laten weten, dat een verlenging van de huidige lockdown na 19 januari niet moet worden uitgesloten. De minister president omschreef het als ‘niet erg hoopvol te zijn over wat kan na 19 januari’.

Rutte wees erop, dat de cijfers op dit moment veel te hoog blijven. Op dinsdag 12 januari is er weer een persconferentie waarop nadere mededelingen zullen worden gedaan over de periode vanaf 19 januari. Media melden zelfs, dat de regering overweegt de maatregelen uit te breiden in plaats van te versoepelen. Gedacht wordt aan de sluiting van meer winkels en ook hotels voor recreatieve doeleinden.

Herstart

Mocht de lockdown worden verlengd, dat wordt het vrijwel onmogelijk om ook de competitie in de top van het amateurvoetbal (Tweede en Derde Divisie en Hoofdklasse) te herstarten op 1 maart. Veel coaches hebben al aangegeven, dat er – na zo’n lange stop zonder wedstrijden – een voorbereidingsperiode van zo’n zes weken echt noodzakelijk is. Diverse trainers hebben al geopperd om de competitie ‘gewoon’ te stoppen, net als vorig seizoen. De KNVB kwam eerder met het model om de competities verder te spelen in regionale poules. De vraag is of dit haalbaar blijft en met welk alternatief de voetbalbond eventueel komt.

© Haaglanden Voetbal

(Foto: Orange Pictures)

Lees verder