Zaterdag 4F: Quintus neemt koppositie over na nederlaag sv Houtwijk

De spanning is om te snijden in de top van 4F. sv Houtwijk leed een verassende nederlaag bij Maasdijk, waardoor Quintus, dat ODB versloeg, op doelsaldo de eerste plaats pakte. Ook MSV’71 doet nog volop mee na een overwinning op BMT.

sv Houtwijk speelde een slechte wedstrijd tegen Maasdijk, dat voor rust op een 2-0 voorsprong kwam. Stef Bruinen en Kevin van den Berg namen de doelpunten voor hun rekening. sv Houtwijk-speler Enrico de Haas kreeg twee keer geel van arbiter Matti Paping. Met tien man speelde sv Houtwijk een goede tweede helft. Anouar Attai Haoui scoorde nog wel voor de equipe van trainer Richard Dou,w maar het mocht niet meer baten: 2-1.

Zegekar

Quintus profiteerde goed ban de nederlaag van koploper sv Houtwijk. In Kwintsheul werd ODB door de formatie van trainer Richard Langeveld (foto) met 3-0 aan de zegekar gebonden. Alle treffers vielen in de eerste helft. Rob van Binsbergen (2x) en Angelo Zwirs waren scherp in de afwerking. Quintus is nu de lijstaanvoerder met een beter doelsaldo dan sv Houtwijk.

Blessure

MSV’71 heeft een duel minder gespeeld dan de koplopers, maar kan nog op gelijke hoogte komen. Het duel tegen BMT werd met 4-2 gewonnen. Op een moeilijk bespeelbaar veld kwam BMT na twintig minuten spelen op een 0-1 voorsprong door een mooi geplaatst schot in de verre hoek van Ilhan Senturk. BMT moest de geblesseerde doelman Ercan pala vervangen. Salim Balkaya nam zijn plaats in het doel over. Jack van der Vlugt en Hicham Ait Yahya schoten nog voor rust MSV’71 naar een 2-1 voorsprong. Na de 3-1 van MSV’71 kon Bayram Akyon nog iets terugdoen voor BMT. Uiteindelijk kon MSV’71 de eindstand op 4-1 bepalen.

Nipt

GDA won het uitduel bij HMSH maar nipt. Nick Selier bracht de 0-1 op het bord voor de formatie van de vertrekkende trainer Ronald Paats. Uit een vrije trap tekende Volkan Sarikaya voor de gelijkmaker en kwam HMSH op een 1-1 stand. De 42-jarige Dennis Lubout bezorgde GDA toch nog de drie punten.

PGS/VOGEL had een zware kluif aan buurman Toofan. Na de eerste helft had de formatie van trainer Vita Lorente een 0-1 voorsprong te pakken. Glenn Plum nam de treffer voor zijn rekening. In de tweede helft zorgde Toofan voor een verrassing door de gelijkmaker te produceren. Max de Bruijn promoveerde een hoekschop tot een doelpunt: 1-2.

Afstandsschot

VCS stond na een half uur spelen met 2-0 voor tegen GSC ESDO. Beide doelpunten kwamen op naam van Keanu Kappar. Vlak voor de rust kwam GSC ESDO terug tot 2-1. In de tweede helft schoot Jonavon Mercera de 3-1 binnen. Kort daarna kreeg GSC ESDO-speler Samir Oulhani zijn tweede gele kaart van arbiter Elwin Kooi. Na de 4-1 van Ne-Shawn Morris was de wedstrijd wel gespeeld. Gregory Overman maakte uit een pingel de 5-1. Na de 5-2 van GSC ESDO maakte Rico Kogeldans met een afstandsschot nog de 6-2. Namens GSC ESDO waren Amine Quedach en Faisal Faik trefzeker.