BVCB en trainer Dick Boereboom gaan voor langere verbintenis

Ondanks dat het amateurvoetbal zo goed als volledig stilligt, gaan achter de schermen veel zaken ‘gewoon’ door. Eén van die zaken zijn de contractbesprekingen tussen bestuur, technische staf en de hoofdtrainer. In het geval van BVCB waren de betrokken partijen het al snel met elkaar eens. Zowel BVCB als hoofdtrainer Dick Boereboom (foto) willen de prettige samenwerking graag een vervolg geven.

Boereboom debuteerde bij BVCB in februari 2020 met een wedstrijd tegen de ploeg waar hij een tweetal maanden eerder zijn congé ontving. In en tegen Nootdorp werd met 2–3 gewonnen. Op 7 maart volgde een gelijkspel tegen Neptunus. Het was de laatste wedstrijd van het seizoen 2019-2020: de eerste lockdown maakte een abrupt einde aan die voetbaljaargang.

Stilleggen

Het huidige seizoen overkwam eenzelfde scenario. Na vier wedstrijden volgde er weer het stilleggen van de competitie. Er werd gewonnen van Papendrecht en Terneuzense Boys, een gelijkspel was het resultaat van het duel tegen Neptunus Schiebroek. Ook de tot nu toe laatst gespeelde wedstrijd, in de stromende regen en zonder publiek, eindigde in remise (3-3 tegen Nieuwenhoorn).

Vertrouwen

,,Al met al klinkende resultaten en een basis om de samenwerking voort te zetten”, lacht bestuurslid Ronald Helder gekscherend. Dan serieus: ,,Dick is een fijn iemand, waar we graag mee verder willen. Hij is een trainer die zoekt naar verbinding. Zowel bij de selectie als bij de jeugd. Een sociaal ingesteld persoon. Dit past bij BVCB. De beslissing om met elkaar door te gaan, is dan ook gebaseerd op wederzijds vertrouwen.”

Structuur

Iets wat Dick Boereboom bevestigt: ,,Er waren geen lange gesprekken nodig om er uit te komen. Sterker nog: we waren er eigenlijk zo uit”. De 47-jarige trainer roemt de faciliteiten die hij bij BVCB tot zijn beschikking heeft om goed te werken. De club kent een goede organisatie en structuur. De structuur, waarin onder andere goed gekeken wordt naar hoe jonge jeugdspelers met talent ingepast gaan worden in de selectie, zal verder worden uitgewerkt. Bovendien is de selectie is een leuke en goede groep spelers om mee te werken.”

© Haaglanden Voetbal

Lees verder