Zaterdag 1A: Voorschoten’97 legt in slotfase beslag op kostbare punten

Het duel tussen Voorschoten’97 en AFC leek lang op een doelpuntloos gelijkspel af te steven. In het laatste kwartier van het duel was de formatie van trainer Nick Poot toch nog twee keer trefzeker.

Het duel tussen Voorschoten’97 en AFC ving aan met een minuut stilte voor Paul Straver, die decennialang speler, sponsor en vrijwilliger was bij de thuisvereniging.

In het eerste half uur had Voorschoten’97 de nodige moeite om de Amsterdamse tegenstander in bedwang te houden. In de laatste vijftien minuten kwam de groengele formatie beter in haar spel. Beide teams konden in de eerste helft het doel niet vinden.

Trefzeker

Na de doelwisseling kwam Voorschoten’97 beter uit de startblokken, maar twee goede kansen bleven onbenut. Een schot van AFC belandde na een uur spelen op de lat. Een kwartier later gebeurde hetzelfde met een schot van Thom Wijnalda (foto). De veelscorende aanvaller hoefde niet lang te treuren. Binnen een paar minuten scoorde hij twee keer. Bij de eerste treffer maakte Wijnalda een diepe bal keurig af. De 2-0 kwam voort uit een kopbal. Door de 2-0 zege klom Voorschoten’97 een paar plaatsen op de ranglijst en staat nu op een tiende positie.