Jack’s League: Excelsior Maassluis moet punten achterlaten bij ASWH

Excelsior Maassluis zag in de eerste helft snel kans een opgelopen achterstand goed te maken. Op slag van rust scoorde ASWH weer, maar na de doelwisseling zag het team van trainer Dogan Corneille geen kans meer om wederom langszij te komen: 2-1.

Tekst: Ton Beije

In de beginfase van de eerste helft konden zowel ASWH als Excelsior Maassluis niet echt gevaarlijk worden. Beide teams waren slordig in de opbouw. ASWH kreeg al snel een mogelijkheid, maar uit een vrije trap verdween de bal een metertje naast het doel van Jean Paul van Leeuwen.

Pas na een half uur spelen was er echt sprake van een beetje opwinding. De aanhang van de thuisploeg kon juichen, want Clarence Bijl wist de bal langs doelman Van Leeuwen te koppen: 1-0. Excelsior Maassluis had echter snel haar antwoord klaar, want binnen vier minuten stond de gelijkmaker al op het scorebord. Op aangeven van Redouan Omar Ouali schoot Bram Wennekers (foto) de gelijkmaker binnen: 1-1.

De formatie van trainer Dogan Corneille dacht met die 1-1 stand aan de thee te kunnen gaan, maar in de blessuretijd van de eerste helft sloeg ASWH nogmaals toe. Op een voor de Tricolores psychologisch verkeerd moment kopte Daniël Wissel raak uit een hoekschop: 2-1.

Wissels

Trainer Corneille paste in de rust een dubbele wissel toe. Hij hield Brandon Robinson en Redouan Omar Ouali in de kleedkamer en bracht Giovanni da Fonseca en Dave van Delft binnen de lijnen. Excelsior Maassluis wist wat het te doen stond, wederom trachten om langszij te komen bij ASWH. Bij Excelsior kwam in dat tweede bedrijf nog wee wissels in het veld. Eerst kwam Vincent van den Berg al na ruim twintig minuten in de ploeg voor Nino van Beemt en met nog twaalf minuten op de klok maakte Calvin Tureaij zijn opwachting in de plaats van Omar El Baad.

Paal

Vlak na die laatste wissel kregen de bezoekers een dot van een kans om gelijk te komen, maar Gabri Urbanus zag zijn inzet op de paal belanden bij ASWH. Vijf minuten voor tijd had Excelsior Maassluis pech, dat een schot van invaller Giovanni da Fonseca van de lijn werd gehaald. Ondanks de zeven minuten extra tijd kwam in de stand geen verandering meer, al had Excelsior Maassluis nog mazzel dat het niet 3-1 werd, maar de bal na een schot van grote afstand op de lat terecht kwam.