Zondag 3A: ODB houdt tweede plaats vast, DHL langs Voorschoten’97

ODB boekte een overtuigende overwinning op Taurus en is nog steeds de voornaamste belager van koploper Kethel Spaland, dat nipt van WIK won. Ook DHL draait nog prima bovenin mee na een benauwde zege op Voorschoten’97. Stompwijk’92 haalde hard uit tegen HWD.

WIK speelde een prima partij tegen koploper Kethel Spaland, maar moest uiteindelijk met een 2-1 nederlaag genoegen nemen. Trainer Geoffrey van Loenen (foto) vond dat een gelijkspel meer op zijn plaats was geweest. Joey Doorschodt nam de enige treffer van de Haagse ploeg voor zijn rekening.

Fouten

ODB was aan de Albardastraat een maatje te groot voor Taurus. De studenten gaven een aantal doelpunten weg door fouten, maar waren wel duidelijk de mindere ploeg. ODB sloot het duel af met een 5-0 eindstand op het scorebord. Quinten van Zweden eiste een hoofdrol op met drie doelpunten. Ook Dennis Wille en Jelle Pearson scoorden voor ODB.

Capituleren

Het duel tussen subtoppers DHL en Voorschoten’97 leverde tot aan de rust geen doelpunten op. De bezoekers kwamen op de Brasserskade in de 55e minuut met tien man te staan na een rode kaart voor Glenn Mulder. Voorschoten’97 hield daarna nog lang stand, maar moest in de 85e minuut alsnog capituleren. Op aangeven van Murat Aydin scoorde Cas Harte de bevrijdende 1-0 voor DHL.

Monsterscore

Stompwijk’92 had haar handen vol aan hekkensluiter HWD gedurende een groot deel van de eerste helft. De Rotterdammers namen verrassend een 0-1 voorsprong halverwege de eerste helft. Pas in de 35e minuut kon Lorenzo Korte namens thuisploeg de gelijkmaker produceren. De ban was gebroken en Stompwijk’92 liep nog voor rust weg naar een 3-1 voorsprong. Nick Ammerlaan benutte eerst een strafschop en was vlak voor rust opnieuw trefzeker. Ook na de thee was het Ammerlaan die weer het net vond en de 4-1 aantekende. Na een rode kaart voor HWD was het verzet volledig gebroken. Invaller Kite Beuvink (2x), Rick de Haan, Nick Ammerlaan en Daniel Knijff voerden de score op naar een eclatante 9-1 eindstand.

Zegekar

sv Madestein bond op eigen veld SVH met opvallend gemak aan de zegekar. De thuisploeg was met 3-0 de formatie van trainer Huib van Oostrom Soede de baas. Voor de rust scoorden Reginal Poeran en Ricardo Lorie. Na de thee was Kasper Ooms trefzeker voor het met veel inzet spelende sv Madestein.

SEP versloeg in een duel, dat niet meetelt voor de stand, sv Erasmus met 0-2. SEP speelde een goede eerste helft en nam de leiding door een doelpunt van Tyler van Baalen. In een rommelige tweede helft was Dennis Heijmenberg scherp in de afwerking voor de Delftenaren.