Zondag 2D: HVV ontdoet zich met moeite van Meeuwenplaat

Koploper HVV ondervond meer tegenstand dan verwacht van Meeuwenplaat. De hekkensluiter kwam al vlot in het duel op voorsprong en hield het duel spanend tot het eind. HVV pakte uiteindelijk wel de winst en is nog steeds de trotse koploper.

Meeuwenplaat kwam tegen HVV furieus uit de startblokken. De thuisploeg had binnen een minuut al de openingstreffer in de touwen liggen. De club uit Hoogvliet zette goed door en creëerde nog een aantal kansen. Pas na een kwartier spelen kreeg HVV haar eerste mogelijkheden. Een kopbal van Kees Brouwers ging net naast en ook andere inzetten konden niet verzilverd worden.

Afwezigheid

De Haagse ploeg, die onder leiding stond van assistent Burak Uyar (foto) bij afwezigheid van trainer André Wetzel, kwam steeds beter in het duel. In de laatste tien minuten van de eerste helft leverden ook schoten van Tommie Steens en Phil Altimari niets op. Vlak voor rust was het eindelijk raak. Een afgeslagen voorzet werd het strafschopgebied ingeschoten en door Phil Altimari omgezet in de gelijkmaker: 1-1.

Lob

Na de hervatting kwam HVV een stuk beter uit de verf. Wouter Vrijmoet zag zijn lob nog op de lat belanden na twee minuten spelen. Even later was het wel raak. Een hoekschop van Phil Altimari werd door Tommie Steens ingekopt: 1-2. Halverwege de tweede helft herpakte Meeuwenplaats zich en ontstonden er kansen aan beide zijden. In de 77e minuut werd een hoekschop van HVV van de lijn gehaald, maar Diederik Janssen kon de bal daarna intikken. Nog geen minuut later werd er ook gescoord aan de andere kant: 2-3.

Vlak voor het eindsignaal stelde Jinne Bijlstra de zege definitief veilig. De doelman van Meeuwenplaat miste de bal en dit stelde Bijlstra in staat om de 2-4 eindstand aan te tekenen.