Excelsior Maassluis haalt met Brandon Robinson eerste aanwinst binnen

Tweede Divisionist Excelsior Maassluis heeft voor volgend seizoen de eerste aanwinst binnen. De 25-jarige aanvaller Brandon Robinson (foto), voormalig speler ook van Scheveningen, komt naar sportpark Dijkpolder over van divisiegenoot Katwijk.

Robinson, die geboren is in Vlaardingen en in Schiedam woont, begon zijn voetbalcarrière bij Xerxes. Als E-pupil maakte hij al op jonge leeftijd de overstap naar de jeugdopleiding van Feyenoord. In de acht seizoenen bij de Rotterdammers haalde hij destijds de nationale elftallen voor spelers onder de zestien en onder de achttien jaar. Na zijn overstap naar NAC Breda, maakte de spits in oktober 2014 met de club uit Noord-Brabant zijn debuut in de Eredivisie tegen ADO Den Haag (1-1). Na twee seizoenen vertrok hij naar FC Den Bosch waar hij 23 duels in de Jupiler League uitkwam. De afgelopen seizoenen kwam hij uit voor Scheveningen en vv Katwijk.

Bewust

,,Ik heb bewust gekozen voor de stap naar Excelsior Maassluis”, zegt Robinson op de site van zijn nieuwe club. ,,Na een goed gesprek met het bestuur wist ik dat dit de club is waar ik mijzelf kan ontwikkelen. De huidige selectie is een jonge groep met veel potentie en waar nog veel rek in zit. Met mijn kracht, snelheid en doelgerichtheid denk ik dat mijn kwaliteiten goed in het spelsysteem van Excelsior Maassluis passen.”

Anticiperen

Excelsior Maassluis ziet aanvaller Marius van Mil naar ADO Den Haag vertrekken en heeft dus behoefte aan aanvulling in aanvallend opzicht. Technisch Manager Niels Redert: ,,We zijn blij dat we met het aantrekken van Brandon Robinson snel hebben kunnen anticiperen op het vertrek van Marius van Mil. Met zijn aanvallende kwaliteiten, snelheid, kracht en ervaring op zowel Betaald Voetbal als Tweede Divisie-niveau is Robinson een echte aanwinst voor ons. Daarbij komt Brandon ook uit de regio, wat goed binnen het beleid van de club past.

© Haaglanden Voetbal

 

Lees verder