Ook Betaald Voetbal reageert op verlengen van coronamaatregelen

Ook het Betaalde Voetbal, vertegenwoordigd door de ECV, CED en KNVB, heeft gereageerd op het verlengen van de lockdown, zoals premier Rutte dinsdagavond heeft laten weten. ‘Dat de eerder genomen coronamaatregelen niet worden versoepeld, was geen verrassing.’

Dankzij alle extra maatregelen en investeringen van de clubs en het intensieve testbeleid kan de bal blijven rollen in het betaald voetbal. ,,We zijn blij dat we hierdoor zoveel thuisblijvers kunnen vermaken met onze wedstrijden. Daarnaast kijken we ernaar uit dat we in de nabije toekomst met onze fieldlabs kunnen bijdragen aan het vergaren van nieuwe kennis en inzichten over het coronavirus.”

Zege

,,Verder hopen uiteraard ook wij op een snelle zege van het coronabeleid van de overheid en een spoedige terugkeer naar uiteindelijk weer volle stadions. Publiek is inmiddels al maandenlang niet meer toegestaan bij de wedstrijden. Onze sector heeft hierdoor met toenemende financiële problemen te kampen want de clubs zijn juist voor een zeer groot deel afhankelijk van de inkomsten uit deze stadionbezoeken.”

Agenda

,,Deze problemen staan op de agenda van de beslissers in Den Haag en we blijven met hen nadrukkelijk in gesprek hierover. Vanavond zei premier Rutte dat hij financiële steun van de overheid voor sectoren die (deels) zijn gesloten vanwege corona logisch vond: ‘Samen gaan we naar de eindstreep’. En daar sluiten wij ons graag bij aan”, aldus ECV, CED en KNVB in een gezamenlijke verklaring.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder