Zaterdag 1A: Voorschoten’97 ziet opgebouwde voorsprong verdampen

In Hoorn stonden Zwaluwen’30 en Voorschoten’97 tegenover elkaar in het strijdperk. De groengele formatie van trainer Nick Poot (foto) bouwde in de eerste helft een voorsprong op, maar zag de thuisclub na de thee de stand gelijktrekken.

Het duel in Hoorn was voor beide teams voor groot belang. De verschillen in de middenmoot zijn klein en een zege zou een flinke positieverbetering voor beide teams kunnen betekenen. Voorschoten’97 kreeg in de tweede minuut al een grote kans, maar de bal van Thom Wijnalda ging net naast. Vijf minuten later was het wel raak voor Wijnalda, die diepging en daarna goed afrondde.

Evenwicht

Het duel kwam meer in evenwicht na het sterke begin van de bezoekers. Vlak voor rust gaf Oualid Maatoug een voorzet die door Jim van der Krogt fraai tot een doelpunt werd gepromoveerd, waardoor de stand bij rust 0-2 werd.

In de tweede helft was het al snel raak voor de thuisploeg, dat de aansluitingstreffer op het bord bracht. Het spel golfde daarna op en neer. Met nog acht minuten te gaan viel de gelijkmaker en kwam de 2-2 eindstand op het scorebord.