Tom Beugelsdijk loopt tegen vijfde kaart aan, maar mag zaterdag toch spelen

Tom Beugelsdijk (foto) liep bij zijn huidige club Sparta afgelopen vrijdag tegen Vitesse tegen zijn vijfde gele kaart aan dit seizoen. Normaliter betekent dit, dat de speler de eerstvolgende wedstrijd is uitgesloten.

Hagenaar Beugelsdijk mag echter komende zaterdag met Sparta gewoon meedoen in de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Dat vraagt om een uitleg, omdat de KNVB de vijfde kaart maandag registreerde.

Theorie

De wedstrijd tussen Vitesse en Sparta werd echter vlak voor tijd – bij een stand van 0-1 – gestaakt. Beugelsdijk had tijdens de wedstrijd zijn vijfde gele kaart gehad, maar zou in theorie in het nog te spelen restant van de wedstrijd alsnog tegen een tweede gele of zelfs rode kaart aan kunnen lopen. De KNVB heeft inmiddels besloten dat het restant wordt uitgespeeld zonder publiek.

De KNVB trok dus dinsdag de registratie van de vijfde kaart in, in afwachting van het nog uit te spelen deel van Vitesse-Sparta. Trainer Henk Fraser kan zijn stoere verdediger dus zaterdag tegen Go Ahead Eagles gewoon opstellen.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder