Zondag 2D: Belangrijke zege voor Concordia op VFC

Na de thuisoverwinning op COAL bond Concordia nu ook VFC aan de zegekar. In Vlaardingen kwam de ploeg van trainer Wesley Zandstra (foto) in de tweede helft op voorsprong en hield deze vast tot aan het eindsignaal.

Concordia was gebrand op een zege in het uitduel bij VFC. Beide teams ontlopen elkaar niet veel op de ranglijst en kunnen de punten goed gebruiken om bij de onderste ploegen weg te blijven. In de eerste helft vielen er weinig hoogtepunten te vermelden. De thuisploeg kreeg vlak voor rust een goede mogelijkheid om te scoren, maar faalde in de afwerking. De rust werd dan ook bereikt met een 0-0 stand op het bord.

Wissels

Zeven minuten na de hervatting veroverde Dylan Franquet de bal en speelde Tijs Sneek aan. De speler van Concordia kon de bal niet tussen de palen krijgen. Kort daarna ging Wessel Schut richting het strafschopgebied en speelde Damy de Roode aan, die goed afrondde en Concordia op 0-1 bracht.

Concordia bracht halverwege de tweede helft drie wisselspelers in en hield goed stand. VFC had meer balbezit, maar kon dit niet in kansen omzetten. Na maar liefst acht minuten blessuretijd klonk het laatste fluitsignaal: 0-1.