Zaterdag 4D: BSC’68 sluit weer aan bij koplopers na zege op NOC Kralingen

BSC’68 hoeft haar kampioensaspiraties nog niet in de koelkast te zetten. Door een mooie uitzege op NOC Kralingen kwamen de mannen van trainer Marco Lange (foto) op drie punten van koploper Groeneweg. BSC’68 staat nu op een derde plaats op de ranglijst.

BSC’68 ging uitstekend van start tegen NOC Kralingen. In Rotterdam scoorde Lyon Korving met het hoofd al in de tweede minuut de openingstreffer. De voorzet kwam op naam van Lody Dijkhuizen.  Vier minuten later was het opnieuw raak. Een diepe bal van Dijkhuizen werd door Guido de Peinder goed afgerond: 0-2. Deze stand bleef tot aan de rust op het bord staan.

Druk

In de tweede helft zetten de Rotterdammers meer druk, maar konden doelman Michael Verhoef van de ploeg uit Benthuizen vooralsnog niet passeren. Na een uur spelen was het dan wel raak voor de thuisploeg; een kopbal verdween in de touwen: 1-2. BSC’68 hield stand en kon acht minuten voor tijd zelfs op 1-3 komen. Guido de Peinder was verantwoordelijk voor de verlossende treffer.