Warming-up Derde Divisie (zo): Lastige uitwedstrijd voor Westlandia

De Westlanders gaan zondag op bezoek bij VV Gemert. Het is een duel tussen de nummer 2 en 17 uit de Derde Divisie. Voor eigen publiek gaan de zwartwitten er alles aan doen om in het spoor van lijstaanvoerder OFC te blijven. Westlandia heeft nog 17 wedstrijden te gaan om uit de onderste regio weg te komen. De mannen uit Naaldwijk scoren gemiddeld één doelpunt per wedstrijd. 

Tekst: Willem Lenting

Westlandia kwam zondag niet in actie tegen Hollandia en zal dus ook deze wedstrijd weer midweeks in moeten halen. De ploeg van Cesco Agterberg (foto) heeft woensdagavond de inhaalwedstrijd tegen OSS ’20 met 2-1 verloren. Het duel stond aanvankelijk een paar weken geleden tijdens het carnavalsweekend op het programma, maar werd toen door de thuisclub afgelast. De Brabanders kwamen op slag van rust uit een strafschop op voorsprong. In de tweede helft verdubbelde Oss de score, voordat Stijn van Os in de 72ste minuut de aansluitingstreffer maakte.

KNVB-beker

Gemert, opgericht op 15 oktober 1912, speelde jaren in de Hoofdklasse, veelal met spelers uit de eigen jeugdopleiding. Door de geleverde prestaties mocht de club regelmatig deelnemen aan het landelijke toernooi om de KNVB-beker, waarin het mocht aantreden tegen betaald-voetbalclubs als FC Twente, MVV, Fortuna Sittard, VVV-Venlo, PSV en Helmond Sport. Tegen FC Twente werd gelijkgespeeld, maar uiteindelijk verloren in de sudden-death. In het seizoen 2009-2010 werd vv Gemert kampioen van de Hoofdklasse B en plaatste het zich voor de nieuwe Topklasse. Vervolgens werd het algeheel kampioenschap van de zondagamateurs behaald. Gemert was de sterkste in de poule met AFC uit Amsterdam en De Treffers uit Groesbeek. Gemert promoveerde in juni 2019 naar de Derde Divisie. De nummer twee van de hoofdklasse B was in de nacompetitie te sterk voor SDO en Staphorst.

OFC

Vorige seizoen won Westlandia in Gemert met 1-2. Begin oktober werd het 1-1 in Naaldwijk. Gemert verloor dit seizoen pas één keer en dat was tegen koploper OFC (4-1). En daarmee is Gemert halverwege maart nog altijd de voornaamste uitdager van koploper OFC en dat is iets waar niemand rekening mee had gehouden bij de aanvang van dit seizoen. Om de titelstrijd vol te kunnen houden, moeten de zwartwitten hun duels blijven winnen, te beginnen aanstaande zondag tegen Westlandia. De wedstrijd op Sportpark Molenbroek begint om 14.00 uur. Volgende week speelt Westlandia een thuiswedstrijd tegen OFC.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder