Zondag Derde Divisie: Eén treffer kwartier voor tijd Westlandia fataal

Westlandia kan de punten zo goed gebruiken en dan is een uitwedstrijd tegen de nummer twee van de Derde Divisie niet het uitgelezen moment om daaraan te denken. Toch heeft Westlandia had gewerkt in en tegen Gemert. De thuisploeg benutte na rust één van haar vele kansen in dit duel en dit betekende dat Westlandia weer met nul punten in de tas huiswaarts moest.

Tekst: Ton Beije

Bij Westlandia twee debutanten in de ploeg. Hidde van der Arend (19) en Stijn van Os (19) mochten voor het eerst in de basis in een competitiewedstrijd van het eerste zondagteam starten.

Hidde van der Arend kreeg al snel, in de achtste minuut, en kans, maar helaas kon de Westlandse aanhang niet juichen. Na een kwartier spelen kwam Westlandia goed weg, omdat scheidsrechter Huizinga weigerde naar de stip te wijzen. Gemert had in het eerste bedrijf het betere van het spel. Westlandia mocht doelman Bob van der Hoek (foto) dankbaar zijn dat hij in goede vorm stak. Na een krap half uur een mogelijkheid voor Patrick Batist, maar zijn inzet wordt door de doelman van Gemert nog net tot hoekschop verwerkt. Vlak daarna was Gemert dicht bij de openingstreffer, maar Jamie den Hartog wist op de doellijn nog redding te brengen. De rust werd met een 0-0 stand bereikt en daar mocht Westlandia niet ontevreden over zijn. Nadelig was wel, dat de Naaldwijkers al drie spelers hadden met geel op zak.

Kansloos

Tijdens de pauze bleef aan Westlandia-zijde Desley Bransen in de kleedkamer achter en voor hem Anwar Beeldstroo in het veld. Na bijna een uur spelen weer een debutant in de ploeg van trainer Cesco Agtergberg. Sem Nijbacker kwam in de ploeg voor Patrick Batist. Waar Westlandia nog gehoopt had met de nul achterin weg te komen uit Gemert, die mogelijkheid werd een kwartier voor tijd teniet gedaan. Doelman Bob van der Hoek was kansloos op een kopbal: 1-0. De Naaldwijkers hadden nog een kwartier om iets aan die achterstand te doen, maar slaagden daar niet in. Bij het laatste fluitsignaal van Huizinga gaf het scorebord nog steeds de 1-0 stand aan.