Zaalvoetbal Eredivisie mannen: zvv Den Haag laat winst liggen tegen White Stones

zvv Den Haag trad voor eigen publiek aan tegen White Stones uit Egmond aan Zee. Het betekende voor de staf wel een week van puzzelen om de selectie op peil te krijgen

Tekst: Alex Pronk

De mannen van Gerald Baars hadden wat goed te maken, want de vorige wedstrijd tegen de tegenstander was geflatteerd verloren gegaan. De Hagenaars begonnen wat onwennig aan de wedstrijd en dat had als gevolg dat White Stones gelijk het initiatief nam en redelijk snel, via een eigen doelpunt van aanvoerder Morad Chalhi op een 0–1 voorsprong kwam. ZVV Den Haag schrok eindelijk wakker en begon nu zelf ook kansen te creëren en nam het initiatief over. Shwendell Cijntje maakte binnen twee minuten met een weergaloze actie de op dat moment verdiende gelijkmaker: 1-1.

Strafschop

Maar zoals vaker in het voetbal, kansen creëren is mooi, maar ze afmaken is een ander verhaal. White Stones wist er wel raad mee en plotseling stond er 1-3, via twee doelpunten van Brent Braaksma, op het score bord. Toch bleef het team uit Den Haag gedisciplineerd spelen. Bij één van de aanvallen werd Djamairo Rigters (foto) onderuit getrokken in de cirkel, scheidsrechter Mohamed Azarfane kon niks anders doen om een strafschop te geven. Rigters nam deze zelf en schoot de bal gedecideerd in het doel: 2-3. Net voor rust trok Brahim Saidi uit een moeilijke hoek via het been van tegenstander, Brent Braaksma, de stand gelijk: 3-3.

Fout

Na rust ongeveer hetzelfde spelbeeld. Kansen over en weer, keepers werden volop aan het werk gezet. Het meeste balbezit en de betere kansen waren voor de thuisploeg, maar de stand bleef gelijk. Tot vijf minuten voor het einde Faisal Karoumi met een mooie actie en met een schitterend schot de 4–3 maakte. zvv Den Haag leek de buit binnen te hebben, maar White Stones strafte een fout in de verdediging direct af. Huib Sprenkeling maakte de gelijkmaker 4-4. De laatste minuten was een beetje tegenstrijdig: je zag bij beide ploegen de wil om te winnen, maar ook de angst om te verliezen. Beide teams hadden namelijk vorige week een ruime nederlaag geleden.