Derde Divisie (zo): Westlandia gaat ook in Zuid-Limburg onderuit

Niet alleen de heenrit, maar vooral ook de rit uit Echt in Zuid-Limburg terug naar Naaldwijk was zwaar voor Westlandia. De formatie van trainer Cesco Agterberg (foto) ging tegen EVV Echt – na een ruststand van 0-0 – met 2-0 onderuit.

Tekst: Ton Beije

Westlandia stond voorafgaand aan het duel twee punten achter op EVV. Een duidelijke zes-punten-wedstrijd in de onderste regionen van de zondag Derde Divisie. In de eerste helft kwamen beide teams niet aan doelpunten toe. Westlandia kon dus nog vol goede hoop aan het tweede bedrijf beginnen. Twee jonkies bezorgden de thuisploeg uiteindelijk de winst.

Verdubbelen

Vijf minuten na de pauze sloeg Quinn Devoi namens EVV toe en zette zijn ploeg op een 1-0 voorsprong. Ruim een kwartier later wist Novah van der Schouw de marge te verdubbelen. Westlandia bleek niet in staat de Limburgse defensie te verrassen dus op het scorebord bleef aan Naaldwijkse kant de hatelijke nul staan: 2-0.

Hekkensluiter

Concurrent DEM pakte knap een punt bij koploper Gemert (3-3), waardoor Westlandia nu de hekkensluiter is in de Derde Divisie zondag. De Naaldwijkers hebben nog wel een wedstrijd meer in petto, die echt gewonnen moet worden om de aansluiting in de onderste regionen te behouden.