Warming-up Hoofdklasse (zo): TOGB gaat voor drie punten naar De Zouaven

Op sportpark De Kloet staat op de laatste zondag van maart de return op het programma tussen De Zouaven en TOGB. Beide ploegen hebben momenteel zestien wedstrijden gespeeld en na dat aantal speelrondes een klein positief doelsaldo.

Tekst: Ron Fruining

De Zouaven heeft een clubnaam die een eerbetoon is aan Lujebroeker Pieter Janszoon Jong, die in 1867 als Pauselijk Zoeaaf sneuvelde bij de verdediging van de Kerkelijke Staat. Het eerste duel in Berkel en Rodenrijs werd door de selectie van Mark Schuur met 3-2 gewonnen.

Inhaal

Beide teams speelden op woensdagavond een inhaalduel. De Zouaven trof op het eigen sportpark Purmersteijn en speelde met 2-2 gelijk. TOGB won met negen man in Bussum van SDO met 0-2. De selectie van Mark Schuur (foto) heeft genoeg kwaliteit om zondag in Grootebroek voor de winst te gaan.

Komende zondag staat er voor beide teams niet alleen drie punten op het spel. De Zouaven heeft twintig punten, wat lucht geeft naar de nacompetitiestreep, maar nog geen zekerheid voor een langer verblijf in de Hoofdklasse. TOGB heeft 28 punten en staat daarmee op plek vijf op negen punten van koploper Hoogeveen. Wel heeft TOGB een wedstrijd minder gespeeld dan de koploper, waardoor het gat bij winst van het inhaalduel verkleind wordt naar zes punten. TOGB weet dat het bij winst in Nood Holland zich kan blijven focussen op een plek in de top vijf.

Een prima uitdaging dus voor de formatie van trainer Mark Schuur.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder