Warming-up Hoofdklasse (zo): Bas Steffens: ,,Eerst zelf je werk goed doen”

HBS draait in de Hoofdklasse ‘lekker’ mee. Vorig weekend werd een punt opgehaald bij nummer twee Be Quick1887. Zondag komt laagvlieger Velsen op bezoek op sportpark Craeyenhout. Een terug- en vooruitblik met trainer Bas Steffens (foto).

Tekst: Ton Beije

Een 2-2 gelijkspel bij Be Quick1887. Trainer Bas Steffens kan er wel mee leven. ,,Twintig minuten voor tijd stonden we 2-0 achter, dus dan is 2-2 uiteindelijk nog een prima resultaat.” HBS draait goed mee enzag met genoegen, dat koploper Hoogeveen weer punten verspeelde, Nu pakte RKAVV de volle buit in Hoogeveen. ,,Een knap resultaat van RKAVV, wat gelijk de stand bovenin weer opentrekt en de spanning weer een beetje doet toenemen”, weet Steffens.

Slag

Zondag zou HBS een slag kunnen slaan, zeker kijkend naar het programma van de concurrenten. Steffens weet dat ook. ,,Een cliché natuurlijk, maar je moet eerst zelf je werk goed doen. Op dit moment zitten we er als geheel goed in, maar we moeten gewoon op een realistische manier nederig blijven en in alles volle bak energie geven, elke week weer.”

Kracht

HBS heeft aanvallend niet te klagen, maar verdedigend hebben de Kraaien de op één na minst gepasseerde defensie. Steffens: ,,Onze kracht is dat na wat omzettingen de ploeg nu echt goed in balans staat. Samen met de creativiteit, kracht, snelheid, routine en individuele kwaliteit die onze ploeg herbergt, zie je het team als geheel met de week vorderingen maken.”

Collectief

Zondag komt Velsen op bezoek, dat met 16 punten uit 17 duels op een twaalfde plaats staat. Geen hoogvlieger dus. ,,Maar”, waarschuwt Steffens ,,Velsen is altijd wel een collectief. Ze hebben daarnaast ook enkele fysiek heel sterke en grote jongens lopen. Zij strijden tegen degradatieplekken op dit moment en dat is sowieso altijd oppassen geblazen. Ik verwacht een stugge wedstrijd, die wij toch echt zelf moeten openbreken.”

Afwezigen

Compleet is HBS niet. Steffens kan geen beroep doen op Julian klooster (kruisbandoperatie), Dustin van den Berg, Berend Kaster en doelman Luc Vurens.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder