Overzicht vrouwenvoetbal: Dikke overwinning beloften ADO, SEP langs RKDEO

In Rotterdam boekten de beloften van ADO Den Haag een fraaie zege op Feyenoord. In de eerste klasse werd de streekderby tussen SEP en RKDEO een prooi voor de Delftse vrouwen. DSVP moest het onderspit delven tegen RKAVV in de tweede klasse.

Beloftencompetitie

Tegen de beloften van Feyenoord speelde ADO Den Haag een prima duel. Bij rust hadden de Haagse vrouwen al een 1-3 voorsprong opgebouwd. Manon van Raay (foto) opende de score uit een kopbal, waarna Laura Dankelman uit een strafschop de 0-2 aantekende. Na een tegentreffer van Feyenoord bracht June Burgers de 1-3 ruststand op het bord. Na de thee kon ADO Den Haag de voorsprong nog iets uitbreiden. Na twee treffers van Wendy Balfoort werd het duel afgesloten met een 2-5 eindstand op het bord.

1e klasse C

RKDEO startte voortvarend tegen SEP. Op Sportpark Tanthof Zuid scoorde Jessie Rottier al in de eerste minuut. Iets meer dan een kwartier later kwam de gelijkmaker op het bord. Fien de Leeuw nam de treffer van SEP voor haar rekening. Vlak na de rust was De Leeuw opnieuw trefzeker voor SEP. De 2-1 was ook de eindstand van het streekduel.

2e klasse B

Het kelderduel tussen Die Haghe en sv Den Hoorn eindigde in een 2-2 gelijkspel. sv Den Hoorn speelde een matige eerste helft. De vrouwen uit Midden-Delfland gingen de duels te slap aan en speelden veel te veel de lange bal in plaats van op te bouwen van achteren. Bij rust had Die Haghe een 2-0 voorsprong opgebouwd. Na de thee herpakte sv Den Hoorn zich en kwam goed terug tot 2-2 door doelpunten van Nina van der Velden en Bo Hupkens.

In Pijnacker won RKAVV het altijd beladen duel met streekgenoot DSVP. Voor rust tekende Zoey van der Hulst op aangeven van Sylvia van Leeuwen voor de openingstreffer. Na rust stelde RKAVV de zege binnen een kwartier veilig door de treffers van Romy van der Helm: 0-3. In de slotfase voegde Melanie Zalm nog een vierde doelpunt aan het Leidschendamse totaal toe: 0-4.

3e klasse B

Taurus greep haar vijfde overwinning van het seizoen en nestelde zich dankzij de 5-0 op stadgenoot SEP 2 keurig in de middenmoot. Saskia Vuijk (3x) en Sijmen de Vries (2x) namen de doelpunten voor hun rekening.

3e klasse E

Forum Sport lijkt het helemaal kwijt te zijn. De Voorburgse vrouwen leden opnieuw puntverlies. Nu eindigde het duel met FC Rijnvogels 2 in een doelpuntloos gelijkspel, waardoor Lyra, dat niet in actie kwam, de koppositie in handen hield.

Concordia moest tegen een fysiek sterker en dodelijk effectief Charlois het hoofd buigen. De Rotterdamse vrouwen kregen zeven kansen en scoorden vijf keer. Ook Concordia kreeg haar kansen, maar alleen Luna van der Wal kon het net vinden.  Trainer Laurens Sandell gaf aan dat beide teams en het publiek zich vreselijk ergerden aan het optreden van arbiter Pieter van Beek, die weigerde in te grijpen bij een duel dat soms meer weg had van een worstelpartij. Concordia kwam niet ongeschonden uit de strijd met twee blessures (enkelblessure en een gekneusde rib), maar Van Beek wuifde het allemaal weg.