Michael van den Bos (HVC’10) lang uit roulatie

Op 11 december van het vorige jaar (tijdens de lockdown) speelde HVC’10 de laatste oefenwedstrijd tegen Quick O23. In de laatste minuten van die partij blesseerde aanvoerder Michael van den Bos (foto) zich flink aan de knie bij een ogenschijnlijke onschuldige botsing.

Tekst: Cees van der Pol

Het was feitelijk een gunstig tijdstip, want daarna lag de competitie weken stil. Je hoopt als speler dat zo’n lange rustperiode voldoende zal zijn om weer naadloos aan te sluiten. Maar zo ging dat helaas niet. De pijn in de knie bleef, bij sommige trainingen “ging hij weer door de knie.”

Scan

Het zou echter niet alleen bij een ingescheurd binnenbandje blijven. Een nieuwe scan bij de Bergmankliniek bracht aan het licht dat de kruisband in zijn knie toch afgescheurd is. Dat betekent dat voetballen op niveau niet mogelijk is. Intussen heeft de sympathieke aanvoerder besloten zich te laten opereren, want “ik heb het gevoel dat ik nog niet uitgevoetbald ben. Ik wil nog wel een paar jaar achterin spelen. Dan is een operatie een must. Ik hoop zo snel mogelijk.”

Hij weet intussen wel waarover hij praat, want vrijwel direct na de fusie van HVC’10 scheurde hij een kruisband in zijn andere knie en toen duurde het een maand of zeven voordat hij weer kon voetballen. ,,Ik ben zeker dit kalenderjaar niet meer in staat om te voetballen.”

Tegenslag

Het verlies van de sterke aanvoerder, die sinds dit jaar na het vertrek van broer Jeffrey van den Bos als centrale verdediger speelde, komt hard aan in de selectie van trainer Piet Boon en betekent een enorme tegenslag. Dat ook al omdat naast het gemis van Jeffrey van den Bos Leroy Smits vanwege een blessure niet meer kan spelen.  Net nu het team weer op volle sterkte kan spelen, moet het in de tweede helft van de competitie zijn meest ervaren speler missen.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder